Prahova

Ministerul Mediului a aflat secretul lui Polichinelle: Rafinăria ROMPETROL poluează orașul Ploiești

Scandalul poluării din orașul Ploiești ia amploare. Rafinăria Rompetrol nu ține cont de avertismentele Gărzii Naționale de Mediu și degajă în aer substanțe toxice.

Contactați de B1.ro, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu certifică faptul că o echipă de comisari desfășoară, începând cu data de 1 aprilie, controale atât la Rompetrol, cât și la celelalte două rafinării din oraș.

De asemenea, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu anunță că , “deși autolaboratorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) se află amplasat, de o săptămână, pentru monitorizare, la Rafinăria Rompetrol și deși marți aceasta a fost sancționată cu amenda maximă prevăzută de lege pentru depășirile înregistrate, iată că, și în ultimele două nopți și mai ales în această dimineață, mirosul de hidrogen sulfurat a putut fi simțit, pregnant, în Ploiești.”

Ministrul Gavrilescu informează că APM va menține autolaboratorul în zonă și că deja comisarii Gărzii de Mediu sunt în rafinărie.

Condițiile meteo sunt defavorabile dispersiei: plafonul de nori și viteza redusă a vântului fac extrem de dificilă circulația imisiilor pe verticală, așa că Rompetrol ar fi trebuit să evite această situație!  Vom vedea concluziile controlului!

Am cerut exigență și celeritate!”, susține Grațiela Gavrilescu, într-o postare pe Facebook.

Înconjurat de companii petroliere, orașul Ploiești este unul dintre cele mai poluate din țară. Valori de peste 80 ug/m3 (micrograme pe metrul cub de aer) în cazul particulelor inhalabile fine au fost înregistrate, săptămâna trecută, în centrul municipiului. Valorile sunt de 3 ori mai mari decât limita admisă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că doar poluarea aerului cu particule fine PM 2.5 cauzează aproximativ 3% din mortalitatea cauzată de boli cardiopulmonare.

Copiii, persoanele cu vârsta peste 65 ani, femeile însărcinate şi persoanele cu afecţiuni cardiovasculare sau pulmonare sunt cele mai sensibile la expunerea la PM 2.5. Expunerea mamei la PM 2.5 în timpul sarcinii este asociată cu hipertensiunea arterială la nou-născuţi, dar şi cu scăderea aportului de oxigen în placentă, se arată pe pagina aerploiesti.ro.

https://psnews.ro/ministerul-mediului-rafinaria-rompetrol-polueaza-orasul-ploiesti-275627/

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

Noul preşedinte al CJ Prahova propune concedierea a 300 de oameni: O structură plafonată, plină de pile de partid

redactie04/11/2020

FOTO Prahova: Lista localităților unde a fost emis un mesaj ro-alert de covid

redactie04/11/2020

Lista de candidaţi pentru Senat care era deschisă de artistul Nicolae Voiculeţ, respinsă definitiv de Curtea de Apel Prahova

redactie03/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.