Prahova

Noul preşedinte al CJ Prahova propune concedierea a 300 de oameni: O structură plafonată, plină de pile de partid

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), va propune, vineri, desfiinţarea a 101 posturi din aparatul propriu al instituţiei şi a două direcţii care totalizează peste 210 angajaţi.

Actuala structură de personal a Consiliului Judeţean, pe de o parte am găsit-o plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor clară, pe de altă parte, hai să spunem, plină de pile de partid”, şi-a explicat Dumitrescu decizia. În plus, noul preşedinte al CJ afirmă că aceşti angajaţi ar ”duce de râpă” obiectivele pe care şi le-a propus.

”Din ce am învăţat la şcoală, din experienţa de viaţă, ştiţi că am avut ocazia să studiez destul în ţara asta sau în lumea asta, am făcut inclusiv la Harvard, acolo te învaţă când te apuci de o treabă trebuie să stabileşti obiectivele, strategia, misiunea ta şi apoi trebuie să ai o structură care să urmeze aceste obiective, această strategie.

Strategia noastră ar fi «Prahova pe primul loc», sloganul de campanie, ceea ce înseamnă pentru noi să fim pe primul loc la atragerea de fonduri europene, la o administraţie eficientă, să creăm noi locuri de muncă, să avem spitale noi, curăţenie. Pentru a face asta îţi trebuie o structură de personal în stare să execute aceste obiective.

Actuala structură de personal a Consiliului Judeţean, pe de o parte, am găsit-o plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor clară, pe de altă parte, hai să spunem, plină de pile de partid, aşa că actuala structură nu ar face decât ceea ce ne-am propus ca obiective şi ceea ce aşteaptă oamenii care ne-au votat să se ducă de râpă.

De aceea am hotărât să propunem o nouă organigramă a aparatului de specialitate al CJ şi de asemenea desfiinţarea a două Direcţii”, a explicat noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova decizia de a face concedieri în cadrul structurii în fruntea căreia a fost ales.

Acesta a invocat de asemenea ”responsabilitatea cheltuirii banilor” despre care spune că ”nu sunt mulţi”.

Astfel, Iulian Dumitrescu a anunţat că pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova, care are în prezent 247 de persoane, a fost propusă reducerea cu 101 persoane. 15 dintre cele 27 de funcţii de conducere ar urma să dispară.

Economia la bugetul CJ ar fi cam 120 de miliarde de lei vechi pe an sau, pe patru ani, 480 de miliarde”, a explicat noul şef al instituţiei.

Acesta a mai declarat că sunt angajaţi opt pompieri care au ca sarcină să stingă incendiile la CJ, cu salarii 5.000-6.000 de lei.

Dumitrescu a anunţat că propune, de asemenea, desfiinţarea Direcţiei de Plante şi Întreţinere Drumuri Judeţene, care are 55 de posturi, unde salariile se ridică la 4 milioane de lei, echivalentul a ceea ce ”au produs” angajaţii direcţiei într-un an.

Practic, 55 de oameni munceau pentru a produce o cifră de afaceri de 15.000 de lei pe zi sau 1.500 de lei profit ca să plăteşti 55 de oameni. Aici economia o estimăm la, şi dacă am externaliza întreţinerea, ar fi măcar patru milioane de lei pe an, asta înseamnă 16 milioane pe patru ani de zile”, a mai afirmat Iulian Dumitrescu.

Noul şef al CJ Prahova mai susţine desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Pază din cadrul CJ, care are 159 de posturi şi care asigură paza obiectivelor, deţinute de CJ, paza fiind asigurată, parţial şi în urma unor contracte cu privaţi.

”La Direcţia de Pază ne costă 30 de lei pe oră plus întreţinere, echipamente şi tot ce mai e pe acolo, la ce am găsit la ora asta externalizat ne costă 13-14 lei pe oră şi evident că nu putem să continuăm aşa.

Aici în mod normal economia ar fi de vrei 80 de miliarde de lei vechi pe an. În total ar fi aproape o mie de miliarde de lei vechi în patru ani de zile”, a mai afirmat Dumitrescu.

Acesta a precizat că din totalul de 101 posturi care ar urma a fi desfiinţate în aparatul propriu al Consiliului Judeţean zece sunt vacante, celelalte fiind ocupate.

Concedierile care ar avea loc în urma modificării organigramei propuse de noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova ar putea avea loc dacă membrii CJ aleşi în 27 septembrie vor vota propunerea.

Teoretic, PNL, din care face parte Iulian Dumitrescu formează o majoritate împreună cu USR-PLUS, cele trei formaţiuni mergând împreună la alegerile locale pentru CJ Prahova.

Preşedintele CJ Prahova susţine că va ”continua analiza şi la restul instituţiilor din subordinea CJ Prahova”.

https://psnews.ro/noul-presedinte-al-cj-prahova-propune-concedierea-a-300-de-oameni-o-structura-plafonata-plina-de-pile-de-partid-455014/

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.