Prahova

Sorina Pintea, în control la Spitalul Județean Ploiești: Nu mă așteptam ca într-o unitate medicală să găsesc mizerie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat, în noaptea vineri spre sâmbătă, un control inopinat la Spitalul Judeţean Ploieşti. Aceasta s-a declarat nemulţumită de ce a descoperit şi a cerut demiterea unui director şi un control urgent al Direcţiei de Sănătate Publică.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a declarat, corespondentului Mediafax, că ministrul Sorina Pintea a făcut după miezul nopții un control la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.
Prima oprire a fost la unitatea de primiri urgențe, apoi la secția de cardiologie, la secția de neurochirurgie și apoi a revenit la UPU.
A stat de vorbă cu doctorii, cu asistentele, cu aparținătorii, cu mine. A găsit nereguli. Că nu este curat, nu sunt etichetele puse, stau aparținătorii prea mult. La UPU că e puțin personal, că sunt timpi mari de așteptare. A solicitat demiterea directorului responsabil de îngrijiri, iar Direcției de Sănătate Publică un control de urgență”, a declarat Toader.
Toader a precizat că, în privința demiterii directorului, va discuta cu Consiliul de Administrație.
Ulterior, sâmbătă dimineață, Sorina Pintea a declarat că a găsit mizerie în Spitalul din Ploiești, chiar și în secțiile renovate, și sunt probleme privind comportamentul cadrelor medicale față de pacienți.

Modalitatea în care pacienții sunt tratați, modul în care li se vorbește, comportamentul cadrelor medicale față de aceștia. Și probleme de natură administrativă, pentru că nu mă așteptam ca într-o unitate medicală, în România secolului XXI, să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat. Inclusiv în secțiile renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv Unitatea Primiri Urgențe, dar chiar partea renovată nu era curată”, a declarat Sorina Pintea, la Antena3, după control.

De asemenea, în cadrul controlului, Sorina Pintea a identificat încălcări ale protocolului privind dezinfectarea: „Eu nu cred că e o scuză să ai mulți pcienți și să nu faci curat, așa cum ar trebui într-un spital. (…) Am urcat în Secția de neurochirurgie, unde o infirmieră spăla pe jos cu 3-4 pastile în apă. Deși trebuie să cunoască procedurile. (…) Medicul de gardă spunea că nu au infecții. Mi-e greu să cred. „Cred că nu le raportați, nu că nu aveți”, a mai spus Pintea.

https://psnews.ro/sorina-pintea-in-control-la-spitalul-judetean-ploiesti-nu-ma-asteptam-ca-intr-o-unitate-medicala-sa-gasesc-mizerie-272245/

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.