Economic

UE vrea reglementări mai dure pentru a contracara fluxul de bani obţinuţi prin mijloace ilegale

Uniunea Europeană ia în considerare înăsprirea reglementărilor în băncile din regiune şi în alte sectoare economice, pentru a contracara fluxul de bani obţinuţi prin mijloace ilegale (dirty money), au declarat joi oficiali ai UE pentru Reuters, citată de economica.net.

În urma unui şir de scandaluri legate de spălarea de bani în care au fost implicate câteva bănci, care au scos în evidenţă supervizarea slabă a autorităţilor naţionale, UE ia de asemenea în considerare înfiinţarea unei noi agenţii sau extinderea atribuţiilor actualelor agenţii ale blocului comunitar.

Noile reglementări luate în considerare ar putea spori controalele asupra unor sectoare unde este ridicat riscul spălării banilor, cum ar fi serviciile financiare, jocuri de noroc şi imobiliar, a afirmat viitorul comisar european pentru servicii financiare, Valdis Dombrovskis.

Vorbind după reuniunea miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană, Dombrovski a declarat că există sprijin pentru planurile de reducere a libertăţii de acţiune a statelor în aplicarea actualelor reglementări.

În prezent, cele 28 de state membre UE au libertatea de a dispune în cazul impunerii de sancţiuni către companiile care au încălcat legea sau în lupta împotriva crimei organizate. Acestea creează ambiguităţi pe care organizaţiile criminale le exploatează.

Ca parte a reexaminării reglementărilor, mulţi miniştri au sprijinit înfiinţarea unei noi agenţii la nivelul UE care să preia atribuţiile de supervizare de la autorităţile naţionale, susţin oficialii.

„Trebuie să fim pregătiţi să discutăm unele forme ale organismului de supervizare al UE. Ar trebui să fie o structură independentă, care să poată lua decizii”, a afirmat ministrul finlandez de Finanţe, Mika Lintila.

Multe guverne se opun modificărilor referitoare la lupta împotriva crimei organizate, temându-se că îşi vor pierde puterea şi vor fi forţate să împartă informaţii sensibile.

Printre cei mai puţini doritori de reforme s-au aflat, potrivit oficialilor UE, reprezentanţii Estoniei, Maltei şi ai altor state mici.

Este binecunoscut cazul Danske Bank – investigată în prezent în Danemarca, Estonia, Marea Britanie şi SUA pentru spălare de bani prin intermediul sucursalei sale estone. Banca este acuzată că între anii 2007 şi 2015 a efectuat prin intermediul filialei sale din Estonia operaţiuni de spălare de bani în valoare de circa 209 miliarde de euro, în special în favoarea unor cetăţeni ruşi. Două bănci din Malta şi-au oprit operaţiunile anul trecut din cauza acuzaţiilor de spălare de bani.

În schimb, printre ţările care au cerut o reformă cuprinzătoare s-au aflat Franţa, Italia, Olanda şi Austria.

Discuţiile vor continua, iar o decizie finală ar putea fi luată în decembrie, susţin oficialii UE.

Sursa Articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Economic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Economic

Se anunță noi ajutoare de stat: Acum și pentru firmele de cultură

Stirile PH17/11/2020

Fonduri nerambursabile ElectricUp: Site-ul și perioada de înscrieri

Stirile PH17/11/2020

Investiții străine în România: De la biocombustibil produs de germani la mobilă făcută de chinezi

Stirile PH17/11/2020

Virgil Popescu: Avem deja surplus de gaze în România

Stirile PH17/11/2020

Comisia Europeană: Autoritățile române vor trebui să ia în considerare acțiuni fiscale structurale

Stirile PH17/11/2020

Solicitanții din Măsurile 1 și 2 riscă să piardă ajutoarele, dacă nu semnează la timp contractul de finanțare primit prin aplicație

Stirile PH17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.