Politic

Cartel ALFA sesizează DNA pe OUG de „privatizare a sănătații publice”

 

Confederatia Sindicatelor Cartel ALFA a anuntat miercuri ca sesizează procurorul-șef al DNA privind abuzul în serviciu al ministrului sănătății și cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională in acest caz, asupra neconstutionalității acestei OUG date de Guvernul Orban cu o zi inainte de a fi demis.

Guvernul Orban a picat în urma moțiunii de cenzură dezbătută și votată miercuri, în Parlament. 

Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” consideră acțiunea guvernului un abuz grav față de principiile democratice, cu atât mai mult cu cât acest guvern și-a asumat „misiunea” de a pune capăt acestui tip de abuz practicat de guvernele anterioare.

„CNS „Cartel ALFA” solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României asupra neconstutionalităţii acestei OUG şi sesizează în acelaşi timp procurorul şef din Direcţia Naţională Anticorupţie asupra abuzului în serviciu al ministrului Sănătăţii”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele sindicatului, Bogdan Hossu.

Cartel ALFA avertizeaza ca „Guvernul condus de Ludovic Orban, același Ludovic Orban care declara din opoziție că ordonanțele de urgență chiar ar trebui interzise prin Constituție, a adoptat ieri 25 de ordonanțe de urgență, majoritatea introduse în ultimul moment pe lista ședinței de guvern”.

„Aceste acte normative au fost adoptate fără dezbateri sau consultări, iar unele chiar fără avizele legale obligatorii necesare.

Unele dintre aceste ordonanțe, cum e cea legată de privatizarea programelor naționale de sănătate, s-au adoptat fără analiză de impact, fără consultări, în ciuda reacțiilor negative ale sindicatelor și a atenționărilor specialiștilor.

Considerăm că măsura prorogării cu un an a aplicării coplății în sistemul privat este doar o concesie temporară, pentru o măsură cu greu reversibilă, și care pe termen mediu și lung va limita sau îngreuna și mai mult accessul la servicii medicale pentru o mare parte din populație, iar cei mai săraci vor fi lăsați să moară fără a avea acces la servicii de utilitate publică de interes general. Aceasta reprezintă o încălcare gravă a Constituției, care garantează accesul tuturor cetățenilor la aceste servicii.

Mai mult, în ultimul moment, în textul ordonanței au fost introduse noi articole care deschid drumul integral sectorului privat comercial pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgență!

Toată lumea cunoaște că există o finanțare insuficientă a sănătății în România: sunt puțini contribuabili, multe categorii exceptate – iar cu transferul de taxe, salariații contribuie în majoritate absolută pentru un sistem de care beneficiază aproape întreaga populație. Acești bani puțini trebuie gestionați însă cu prioritate și exclusiv către serviciile publice. Orice soluție alternativă sau complementară trebuie în mod obligatoriu să facă obiectul unui studiu de impact extins și a unei dezbateri serioase, cu toate argumentele pe masă.

Este o grabă demnă de un guvern care își joacă toate cărțile pe mâna sponsorilor privați, sacrificând interesele majorității populației”, mai transmit sindicalistii..

Ultima ședință a Guvernului Orban a avut loc marti seara si a durat peste opt ore, prelungindu-se până aproape de miezul nopții de marți. In sedinț-maraton au fost adoptate nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență.  

Prin noua OUG pe sanatate adoptata, Guvernul Orban a sustinut ca serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate se pot derula și la spitale private, fără ca pacienților să le fie ceruți bani în plus.

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.