Prahova

Cum îți alegi terenul pentru casă (P)

În situația în care nu deții încă terenul pe care vrei să construiești, avantajul este că poți alege ce zonă îți dorești și poți sonda piața pentru a găsi cele mai convenabile oferte. În acest demers, trebuie să ții cont de anumite aspecte, pentru a evita unele cheltuieli ulterioare și a avea certitudinea că ai ales cea mai bună zonă pentru locuit.

Localizare

Când începi să cauți un teren, trebuie să fii decis dacă dorești să locuiești la țară, în suburbii sau în oraș, și în ce zonă anume. Un teren în oraș este mai scump, iar prețul crește cu cât este mai aproape de centru sau de alte puncte importante cum ar fi centre comerciale, stații de metrou, parcuri.

O casă construită la oraș vine cu toate beneficiile pe care le oferă traiul urban, dar și cu dezavantajele legate de aglomerație, poluare, zgomot și așa mai departe.

De cealaltă parte, un teren în suburbii sau la țară este mai ieftin și oferă mai multă liniște, verdeață și posibilități de relaxare. În același timp, vei petrece mai mult timp pe drum de acasă la birou, vei avea nevoie zilnic de mașină, iar pentru o ieșire cu familia la mall, la un film sau la un restaurant, va trebui să mergeți „la oraș”.

După ce ai cântărit bine avantajele și dezavantajele, poți începe să cauți terenul în zona pe care ai ales-o.

Accesul la utilități

Un teren bun trebuie să îți ofere acces facil la utilități, adică la rețeaua de apă, gaze, canalizare și curent. Importante sunt și căile de acces, astfel că trebuie să fii atent și la calitatea drumului, dacă acesta este asfaltat, dacă funcționează iluminatul stradal și dacă acesta este asigurat cu stâlpi de iluminat de calitate superioară.

De asemenea, dacă terenul este aproape de o șosea sau un drum intens circulat, trebuie să iei în calcul și poluarea sonoră dar și pe cea atmosferică, datorată gazelor de eșapament.

Particularitățile de relief și calitatea solului

Și acestea sunt două detalii pe care trebuie să te concentrezi, pentru a nu constata prea târziu că terenul pe care l-ai cumpărat nu este bun pentru construcții. Aceasta, fie din cauză că solul nu este stabil, fie pentru că zona este expusă unor riscuri naturale, cum ar fi alunecările de teren sau inundațiile. Cel mai bine este să ceri un studiu geotehnic înainte de a te decide, pentru a te asigura că terenul nu prezintă astfel de riscuri.

Nu este recomandat nici ca terenul să se afle pe albia unui râu sau în apropierea unui curs de apă în care se deversează deșeuri, întrucât acestea pot ajunge ușor în pânza freatică. De evitat este și vecinătatea zonelor industriale și a celor în care se depozitează deșeuri, cu toate că terenurile de aici au prețuri mai mici.

Suprafața și forma

Suprafața trebuie să fie suficientă pentru a-ți permite construcția casei, a dependințelor și amenajarea unei curți, conform cu planurile tale. Pentru toate acestea, ai nevoie de cel puțin 1.000 de metri pătrați. Poți achiziționa o suprafață mai mică, însă atunci va trebui să te restrângi, eventual să renunți la anumite lucruri pe care le aveai în plan.

Cele mai practice terenuri sunt cele cu laturile egale, iar forma terenului va dicta și forma casei. O casă cu forme geometrice regulate este foarte economică, oferind maximul de confort cu costuri mai mici.

Nu în ultimul rând, studiază zona pentru a vedea și cu cine te învecinezi. Contează foarte mult și forma și dimensiunea caselor din vecini, pentru că ar putea să îți obtureze vizibilitatea sau să țină permanent umbră casei pe care o vei construi.  

 

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.