Prahova

Horațiu Moldovan: ”Ne propunem să ajungem să testăm 7.000 de pacienți pe zi”

„Am crescut numărul de testări. Am ajuns să facem 3.500 de testări pe zi, în 33 de laboratoare, având intenția să creștem numărul de laboratoare la peste 40. Vreau să dau o comparație. De exemplu, în această perioadă, în Franța se fac 5.000 de testări pe zi, iar în Germania 6.500 de testări pe zi. Dacă facem o proporție, ținând cont de raportul dintre populația din Franța, populația din Germania și populația din România, acest nivel nu este chiar foarte mic. Intenția noastră este, desigur, să creștem numărul acestor teste permanent, introducând noi laboratoare în circuit, pe măsură ce avem personal calificat care să le opereze. De asemenea, un target pe care ni-l propunem este să ajungem să testăm 7.000 de pacienți pe zi, în săptămânile care vin”, a declarat secretarul de stat.

Întrebat dacă spitalele private pot fi și ele integrate în acest efort al statului, Horațiu Moldovan a răspuns: „Sunt integrate laboratoarele lanțurilor private de medicină, printr-un ordin de ministru care este deja de două săptămâni. Există deja trei lanțuri private de servicii medicale, care testează PCR”.

Horațiu Moldovan a vorbit și despre eficiența testelor rapide, dar a explicat că acestea „nu pun în evidență existența virusului, ci existența anticorpilor în sânge”.

„Testele rapide se fac din sânge, nu se fac din secrețiile nazo-faringiene ale pacientului. Testele rapide nu pun în evidență existența virusului, a antigenului viral, ci pun în evidență existența anticorpilor în sânge. Sunt teste serologice, deci în urma testului rapid nu avem diagnosticul că pacientul respectiv este purtător de virus sau nu, ci avem diagnosticul serologic, că are anticorpi anti-COVID. Mai simplu spus, că a fost în contact, în urmă cu câteva zile – opt, nouă zile, cu antigen viral, care i-a declanșat reacția imună, și este în prezent purtătorul de anticorpi. Asta face testul rapid. Ca atare, nu ne este util în ceea ce privește stabilirea strategiei epidemiologice, deoarece nu știm în momentul în care îl facem dacă pacientul este purtător de antigen COVID pozitiv. Este preferabil diagnosticul molecular, care ne pune diagnosticul. În urma lui știm dacă pacientul este COVID pozitiv sau nu”, a adăugat Horațiu Moldovan.

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.