Politic

Premierul Orban, huiduit la Iași, s-a lansat în promisiuni pentru Autostrada Unirii

 

Despre Autostrada Unirii, premierul a spus Orban a spus că obiectivul Guvernului este ca proiectul să fie finanțat din bani europeni și că informațiile potrivit cărora Executivul nu are în vedere finanțarea europeană sunt fake news. El a promis că la prima ședință de guvern se va aproba OUG pentru Autostrada Unirii. 

Termenul dat de premierul Ludovic Orban pentru începerea efectivă a lucrărilor la Autostrada Moldovei este de aproximativ 2 ani, după realizarea studiilor de fezabilitate, obținerea avizelor de mediu și lansarea licitației pentru proiectare.

„Vom aproba ordonanța de urgență prin care vom încheia parteneriatul public-privat și vom muta de la Comisia de strategii și prognoză acolo unde îi este locul, la Ministerul Transporturilor, obligația de a gestiona acest proiect”, a promis Orban, precizând că ședința de Guvern va avea loc marți, 28 ianuarie.

Întrebat de jurnaliști despre un termen pentru realizarea autostrăzii A8, el a spus că un termen realist pentru emiterea ordinului de execuție a lucrărilor este de aproximativ 2 ani, după realizarea studiilor de fezabilitate, obținerea avizului de mediu și lansarea licitației pentru proiectare.

„Am moștenit acest proiect de autostradă. Era introdus, alături de alte 22, să fie realizat de Comisia de prognoză, care nu are nicio competență. Marți adoptăm ordonanța de urgență care va readuce în competența ministerelor de linie toate proiectele care erau la Comisia de prognoză. Vom încheia SF-ul cu PPP-ul (parteneriatul public privat) lansat de vechile guvernări și vom lua o decizie rapidă pe finanțare”, a spus Orban.

Marți în ședința de Guvern vom adopta OUG prin care  punem capăt PPP şi vom muta la Ministerul Transporturilor obligaţia de a gestiona acest proiect. Vrem ca Autostrada Moldovei să fie finanțată de exercițiul financiar multianual 2021-2027 al UE, a mai spus Orban.

Ludovic Orban a spus că obiectivul este ca autostrada să fie finanțată din fonduri europene, atât studiul de fezabilitate, cât și construcția.

„Circulă pe piață o mulțime de minciuni, de fake-news-uri”, a spus Orban. El a spus că va fi finanțată prin exercițiul financiar multianual 2021-2027 al UE.

Ludovic Orban a susținut că există mai mulți pași ca să se întâmple acest lucru: „Ca să intre pe finanțare, trebuie adoptat bugetul Uniunii Europene, trebuie să se semneze acordul de partereiat România – Comisia Europeană privind împărțirea banilor pe axe și abia apoi se poate ști daca e finanțat. Reprezintă clar una din prioritățile noastre”.

 Ludovic Orban a promis și ajutoare de stat mai mari pentru investitorii care vor veni în județe ale Moldovei.

„Orice investitor care va vrea să investească în România va fi invitat de noi să analizeze și investiția posibilă într-unul dintre județele Moldovei. Mai mult decât atât, (…) vom asigura un ajutor de stat mai mare pentru investitorii care vor investi în Moldova”, a spus Orban în aplauzele ieșenilor.

Orban a mai promis modernizarea căii ferate care traversează zona Moldovei.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au promis în fața mulțimii adunate vineri la Iași pentru a celebra Unirea Principatelor Române că autostrada A8 va fi realizată. Iohannis a transmis „un semnal ferm către guvernanți: românii și România au nevoie de Autostrada Unirii”, iar Orban a spus că obiectivul Guvernului este ca autostrada să fie făcută din bani europeni, chiar dacă pe piață circulă tot felul de fake news-uri.

Atât premierul, cât și președintele au fost aplaudați, dar și huiduiți în timpul discursurilor susținute în fața celor câteva mii de ieșeni adunați în Piața Unirii, la manifestările de Ziua Principatelor Române. Din mulțime s-a scandat „Vrem autostradă” și „Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!”.

 

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.