Prahova

Premierul s-a întâlnit cu reprezentanții industriei farmaceutice. Orban dorește stimularea producției autohtone

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, discuţiile s-au concentrat asupra măsurilor pentru asigurarea stocurilor şi aprovizionarea continuă cu medicamente atât pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, cât şi pentru pacienţii cronici, precum şi a necesarului de materiale şi echipamente sanitare pentru protejarea personalului medical, notează Agerpres.

„Prim-ministrul a arătat că un obiectiv al Guvernului este stimularea producţiei interne de medicamente, biocide şi echipamente medicale, astfel încât să fie redus riscul unor sincope în aprovizionare, în situaţii de criza”, se arată în postarea Guvernului.

Orban a salutat anunţul Antibiotice Iaşi cu privire la reluarea producţiei a două medicamente cerute de piaţă – respectiv paracetamol şi novocalmin. Premierul a mulţumit companiilor farmaceutice pentru donaţiile şi sprijinul oferite în această perioadă şi a menţionat că se lucrează la „simplificarea şi flexibilitatea” legislaţiei, astfel încât „gesturile de solidaritate să nu fie îngreunate de demersuri birocratice”.

Potrivit Executivuluii, reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor din industria farmaceutică au apreciat efortul „susţinut” al autorităţilor de a gestiona criza COVID-19, au mulţumit „pentru deschiderea la dialog” a Executivului şi au subliniat că îşi oferă sprijinul pentru asigurarea accesului pacienţilor la medicamente. La reuniunea desfăşurată în regim de videoconferinţă au mai participat, alături de premier, vicepremierul Raluca Turcan, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, precum şi consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.