Prahova

Se reorganizează Ministerul Justiției! Se propune desfiinţarea Institutului Naţional de Criminologie

„Prezenta hotărâre a Guvernului prevede: desfiinţarea Institutului Naţional de Criminologie, personalul încadrat la Institutul Naţional de Criminologie, precum şi posturile aferente acestuia fiind preluate de Ministerul Justiţiei; redistribuirea personalului încadrat în cadrul Institutului Naţional de Criminologie se face în funcţie de necesităţile Ministerului Justiţiei”, se arată în nota de fundamentare postată pe site-ul ministerului.

Conform sursei citate, institutul nu a beneficiat, de la înfiinţarea sa în anul 2018, de numirea unei persoane în funcţia de director, atribuţiile acestuia fiind exercitate pe perioade determinate de timp prin delegarea unei persoane din cadrul Ministerului Justiţiei, iar ulterior din cadrul Institutului Naţional de Criminologie. De asemenea, numărul redus de posturi prevăzute în schema de personal „face aproape imposibilă conformarea la exigenţele legale privitoare la constituirea diverselor comisii, precum şi la exercitarea diferitelor funcţii în cadrul instituţiilor publice”.

„Pe de altă parte, activităţile pe care le desfăşoară la acest moment Institutul Naţional de Criminologie sunt, de fapt, o parte din activităţile care pot fi exercitate în cadrul unor compartimente din Ministerul Justiţiei potrivit atribuţiilor ministerului. (…) Toate aceste categorii de activităţi sunt desfăşurate, în acest moment, atât de Institutul Naţional de Criminologie, cât şi de compartimente de specialitate ale Ministerului Justiţiei. (…) Având în vedere considerentele de mai sus, apreciem că menţinerea unei structuri distincte – Institutul Naţional de Criminologie – nu se justifică, având în vedere că, până la acest moment, operaţionalizarea institutului nu a putut fi realizată într-un mod eficient”, se mai menţionează în nota de fundamentare.

În proiectul de hotărâre se mai prevede înfiinţarea Compartimentului pentru Comunicare în cadrul Ministerului Justiţiei, având ca atribuţii principale crearea şi evaluarea imaginii publice a politicii din domeniul Justiţiei, elaborarea strategiilor de comunicare, organizarea activităţilor publice ale ministrului Justiţiei şi ale altor reprezentanţi ai ministerului, precum şi organizarea conferinţelor de presă.

O altă măsură avută în vedere se referă la posibilitatea ministrului de a numi consilieri onorifici.

„Pentru elaborarea unor proiecte specifice realizării obiectivelor Ministerului Justiţiei, pe perioada mandatului său, ministrul Justiţiei, poate numi, prin ordin, consilieri onorifici în domenii precum domeniul economic, management judiciar, comunicare, politici publice din domeniul Justiţiei, Afaceri externe şi diplomaţie. Activitatea consilierilor onorifici (…) este neremunerată”, se prevede în proiectul de act normativ. 

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.