Prahova

Theodor Paleologu, mesaj pentru cei ce vor redeschiderea bisericilor: ”Să fim creștini, nu cretini”

Theodor Paleologu atrage atenția că deschiderea bisericilor în această perioadă de epidemie, este solicitată de o minoritate, în condițiile în care cei mai mulți dintre preoți și credincioși au înțeles cu ce pericol ne confruntăm. El a avut o intervenție pe Facebook, unde și-a prezentat punctul de vedere.

„În disputa legată de deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere ar trebui să mai și gîndim, nu doar să repetăm clișee și sloganuri. Analogia cu magazinele de mîncare este ineptă. Bunurile spirituale sînt diferite de cele materiale și nu te duci să le iei cu punga de la magazin. Biserica nu e prăvălie. Argumentul că bisericile nu s-au închis în timpul epidemiilor de ciumă din secolele VI și XIV demonstrează exact contrariul. Pe atunci nu se știa nimic despre răspîndirea epidemiilor”, a precizat Thedor Paleologu.

Potrivit spuselor sale, o astfel de decizie, precum redeschiderea bisericilor nu ar face decât să dea apă la moară adversarilor Bisericii și că trebuie evitată asocierea acesteia cu o explozie a cazurilor de coronavirus. El a atras atenția că o comparație a perioadei actuale, în care ne confruntăm cu o pandemie, cu persecuțiile din epoca comunistă este „cretină și nerușinată”.

Paleologu a mai precizat că toți credincioșii ar trebui să rămână în propriile locuințe în noaptea de Înviere și doar să iasă în balcoane, la miezul nopții, să cânte „Cristos a-nviat”, ținând lumânări aprinse în mână.

„Vocile care cer deschiderea bisericilor de Paște sînt cu totul minoritare. Un singur episcop a derapat grav. Majoritatea ierarhilor, preoților și credincioșilor au o atitudine înțeleaptă și responsabilă. În sfîrșit și cel mai important, dacă ieșim în noaptea de Înviere pe balcoane, dacă aprindem cîte o lumînare și cîntăm «Cristos a-nviat», transformăm întreaga țară într-o imensă biserică. Să fim creștini, nu cretini”, a scris Theodor Paleologu.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.