Prahova

Valorile calității aerului au revenit la normal în toate zonele din București

 

Valorile Indicelui de Calitate a Aerului (ICA înregistrate, miercuri, în Bucureşti, la ora 11:00, au revenit în limite normale, fiind cuprinse între 15 şi 27, după ce, înainte de ora 10:00, acestea depăşiseră limitele admise (între 45 şi 92) din cauza incendiului din zona Periş, din judeţul Ilfov, conform datelor postate în timp de real de platforma independentă de măsurare a calităţii aerului, aerlive.ro.

Imagine

Imagine

Poluarea a fost provocată de arderea unor resturi de la o fostă fermă de porci din Periș din cauza unui incendiu de vegetație. Miercuri ardeau încă mocnit bazinele de acumulare ale unei foste ferme de porci din zona Periș din cauza unui incendiu de vegetație care a izbucnit marți pe o suprafaţă de 30.000 mp. Arderea resturilor de la fermă au generat un miros greu și un fum înecăcios în regiune, reclamat și de bucureștenii din zona de Nord a Capitalei.

Conform statisticii prezentate de platforma Aerlive.ro, la ora 11:00, cea mai mică valoare a ICA se consemna la staţia amplasată în zona Timpuri Noi (15), iar cea mai ridicată în zona Expoziţiei (30).

Valori normale ale indicilor de poluare mai erau consemnate şi la staţiile:

Băneasa Nord (18), Moşilor (20), Universitate (20), Piaţa Romană (22), Piaţa Sudului (22), Mihalache (24) şi Parcul Natural Văcăreşti (27).

Iniţial, înainte de ora 10:00, măsurătorile senzorilor aparţinând platformei aerlive.ro arătau valori foarte ridicate ale Indicelui de Calitate a Aerului.

Datele în timp real indicau, în zona Timpuri Noi, un nivel general al indicelui de poluare de 45, în timp ce, în zona Expoziţiei, gradul de poluare se situa la 92 de unităţi. În aceste zone, s-au înregistrau valori ridicate ale oxizilor de carbon (CO) – de 472 micrograme/mc (la Timpuri Noi), respectiv de 284 micrograme/mc la CO şi de peste 50 micrograme/mc la ceilalţi poluanţi (PM10, PM2.5, NO2 şi SO2).

Valori ridicate ale ICA au mai fost consemnate la staţiile amplasate în zonele: Mihalache (80), Piaţa Romană (75), Iuliu Maniu (66), Piaţa Sudului (63), Parcul Natural Văcăreşti (63), Universitate (60), Băneasa Nord (56) şi Moşilor (52).

Pe de altă parte, Reţeaua Națională de Monitorizare a Calităţii Aerului nu a semnalat în dimineața de miercuri nicio modificare a calității aerului din Capitală: la secţiunea „Alerte de calitate a aerului” era postat mesajul „Nu există alerte active”.

Efectele poluării aerului

Particulele în suspensie (PM10) provin în special de la emisiile poluante generate de industrie, trafic şi încălzirea locuinţelor. Acestea pot provoca astm, afecţiuni cardiovasculare, cancer pulmonar şi deces prematur. Valoarea zilnică admisă de PM10 pentru protecţia sănătăţii umane este de 50 micrograme/mc, în timp ce valoarea limită anuală este de 40 micrograme/mc.

De asemenea, particulele în suspensie PM2.5, cu un diametru de 2,5 micrograme sau mai mici, sunt periculoase pentru sănătate, întrucât pot pătrunde foarte adânc în plămâni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit un prag zilnic al calităţii aerului la 25 micrograme de PM2.5 în metrul cub de aer.

În România, conform Legii nr. 104 din 15 iunie 2011, valoarea ţintelor anuale de PM2.5 este stabilită la 25 micrograme/mc, în timp ce valoare limită anuală ce trebuia atinsă până la data de 1 ianuarie 2020 era de 20 micrograme/mc.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.