Prahova

VIDEO Poluare extremă și un aer irespirabil în București. Care este cauza

 

Locuitorii din nordul Capitalei, dar și din sectorul 6 au reclamat în dimineața de miercuri că aerul este irespirabil. Potrivit relatărilor acestora se simțea un miros de cauciuc sau plastic ars. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a explicat că este vorba de un incendiu de vegetație în zona Periș, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. 

Incendiul a fost anunţat cu o zi în urmă iar pentru stingerea acestuia au acţionat marți trei echipaje. Operaţiunile au fost reluate în această dimineaţă (miercuri – n.red.). Pompierii de la ISUB-IF au anunțat că intervin cu peste patru autospeciale pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscată (stuf) şi dejecţii provenite de la o fermă, deversate în două bataluri, pe un teren între localitățile Periş şi Dârza. Suprafaţa estimată este de aproximativ 20.000 de metri pătrați, fiind o ardere mocnită, fară pericol de extindere.

Imagini filmate cu drona, cu sursa poluării din această dimineață, au fost publicate pe Facebook. Este vorba despre un incendiu de vegetație în zona Periș, care a cuprins și bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci din zone. Arderea acestor resturi generează un miros de nesuportat, dar și un fum înecăcios, resimțit de locuitorii din vecinătate, dar și în București.

„Acea fermă are bataluri, bazine foarte mari, unde e materia fecală de tip porcin; batalul este apoi colmatat si igienizat. Cineva s-a gândit să dea foc, e foc de interior, arde mocnit. Cât va bate vântul va mirosi in tot Bucureștiul, până se va asana focarul”, a declarat viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, la Realitatea PLUS.

Ministrul Mediului Costel Alexe a transmis că incendiul a fost provocat de mai multe persoane care au dat foc ieri (marți – n.red.) vegetației din zonă și au lăsat focul să ardă necontrolat, iar peste noapte flăcările au ajuns până la batalurile fostelor ferme de porci.

Pe pagina de Facebook a ministrului Mediului și pe site-ul Gărzii de Mediu au fost depuse zeci de reclamaţii referitoare la poluarea aerului, în condițiile în care stațiile independente de monitorizare a aerului arată depășiri considerabile ale limitei de poluare. 

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.