Prahova

Casa Albă: Stenograma primei convorbiri Trump-Zelenski

Casa Albă a publicat vineri – în timp ce în Congres era în desfăşurare o nouă audiere în procedura de destituire a lui Donald Trump – un scurt transcript al primei convorbiri telefonice pe care Trump a avut-o cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski în aprilie, după ce acesta din urmă câştigase alegerile, potrivit Agerpres.

Această conversaţie cordială contrastează cu cea din 25 iulie, în care Trump i-a cerut lui Zelenski să se ocupe de o investigaţie împotriva fiului rivalului său Joe Biden, închisă anterior de autorităţile ucrainene în urma intervenţiilor acestuia din urmă, discuţie a cărei publicare i-a determinat pe democraţi să lanseze împotriva lui Trump procedura de „impeachment” (punere sub acuzare şi destituire).

Potrivit postului american de televiziune CBS, în transcriptul publicat, vineri, al convorbirii din 21 aprilie, Donald Trump nu face referiri la vreo investigaţie sau la politica americană. Președintele american se limitează doar la felicitările pentru  Zelenski pentru victoria în alegeri și la invitarea acestuia în SUA.

„Am numeroşi prieteni în Ucraina care vă cunosc şi vă apreciază. Ei cred – sincer -, ei se aşteptau să câştigaţi. Şi este cu adevărat incredibil ce aţi reuşit”, îl laudă preşedintele american pe noul său omolog ucrainean.

„Când veţi fi deja instalat şi pregătit, aş dori să vă invit la Casa Albă”, a continuat Trump, potrivit fragmentului stenogramei publicat.

Conform declaraţiilor făcute de mai mulţi responsabili în timpul anchetei ce vizează destituirea preşedintelui, această invitaţie către Zelenski ar fi fost mai târziu văzută ca o posibilă recompensă acordată liderului ucrainean în schimbul redeschiderii anchetei ce l-a vizat pe fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, care a lucrat începând din 2014 pentru o companie ucraineană din sectorul gazelor, scrie AFP, citată de Agerpres.

La rândul său, Zelenski îl laudă de mai multe ori în această discuţie pe Trump, pe care-l consideră un „model” şi îl invită la Kiev la ceremonia sa de învestire – lucru care însă nu s-a întâmplat – şi îi promite că-şi va „perfecţiona nivelul de engleză” în vederea întâlnirii lor.

Este a doua oară când Washingtonul dă publicității fragmente din convorbirile dintre Donald Trump și Volodimir Zelenski.

Procedura de „impeachment” a liderului de la Casa Albă are ca punct de plecare discuția telefonică purtată la finele lunii iulie de președintele american cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

În septembrie, democratul Joe Biden l-a atacat pe rivalul său republican în alegerile prezidențiale și i-a cerut să facă publică această convorbire telefonică. În discuție, liderul Casei Albe i-ar fi solicitat lui Zelenski să înceapă o anchetă asupra familiei lui Biden, și anume investigarea unor contracte de energie ale unor firme în care este implicat fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, Hunter.

Fragmente din stenograma conversaţiei din iulie acest an a fost prezentată de Casa Albă în urmă cu două luni, pe 25 septembrie. Potrivit stenogramei, preşedintele SUA i-a cerut în mod repetat omologului său din Ucraina, Volodimir Zelenski, să lanseze o investigaţie care să vizeze activităţi ale fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi ale fiului acestuia, Hunter Biden.

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.