Politic

Dăncilă nu s-a înțeles cu studenții. Ce urmează?

Viorica Dăncilă, faţă în faţă cu studenţii. Premierul a avut discutii de aproape 3 ore cu studenţii, care au criticat aspru în ultima perioadă planurile Guvernului de a le tăia unele drepturi, cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul.

Viorica Dăncilă a vrut să afle ce poate face Executivul pentru a-i convinge pe tineri să rămână în ţară.

Reprezentanții studenților care au ieșit de la întâlnire cu Viorica Dăncilă au afirmat că nu au ajuns la niciun consens, urmând să mai aibă o întâlnire la Guvern marțea viitoare.

Viorica Dăncilă susţine că Guvernul nu vrea să oblige studenţii să rămână în ţară, ci doreşte să le creeze condiţii să îşi dorească să lucreze în România după terminarea studiilor. Aceasta a dar exemplul medicilor, cărora li s-a mărit salariul.

Săptămâna trecută, Eugen Teodorovici a anunţat faptul că va avea discuţii transparente cu studenţii în privinţa facilităţilor acordate şi că aceştia ar trebui întrebaţi dacă nu ar fi corect ca după terminarea facultăţii să lucreze câţiva ani în România.

După aceste declaraţii, o ligă studenţească din Iaşi i-a cerut demisia ministrului de Finanţe, catalogând propunerea sa drept „o legare de glie”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va avea joi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii studenţilor în scopul identificării problemelor pe care aceştia le văd prioritare, obiectivul Guvernului fiind acela de a crea condiţiile pentru ca tinerii să rămână în ţară.

„Azi, la ora 13,00, avem o întâlnire cu reprezentanţii studenţilor, este o întâlnire firească şi cred că este un mod de a proceda foarte corect, pentru că vrem să vedem care sunt problemele pe care studenţii le văd prioritare. Şi, aşa cum am menţionat în nenumărate rânduri, este bine să luăm impresiile, ideile, să vedem măsurile de la cei care solicită acest lucru pentru a fi pliate pe realitatea existentă, pentru a fi pliate efectiv pe ceea ce-şi doresc studenţii”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă se va discuta şi despre posibilitatea de a-i obliga pe tineri să rămână în ţară o perioadă după ce au încheiat studiile, ea a precizat: „Am mai spus acest lucru, noi, Guvernul României vrea să creeze condiţiile pentru ca studenţii să rămână în ţară”.

„Nu-i putem obliga, nu avem cum să-i obligăm şi nici nu ar fi corect pentru studenţi să-i obligăm, dar, în acelaşi timp, prin creşterile salariale, prin crearea de locuri de muncă bine plătite, tinerii sunt convinsă că vor dori să rămână acasă. Şi un exemplu este în domeniul medical, în domeniul Sănătăţii, unde am crescut foarte mult salariile şi foarte mulţi medici nu au mai plecat în alte state membre, nu au mai plecat în alte părţi, au rămas în România, ba, mai mult, au fost medici care s-au întors să lucreze în România”, a susţinut prim-ministrul, conform agerpres.ro.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.