Politic

Opoziția o mitraliză pe Pintea: Știa de patru luni despre colapsul sistemului informatic de la CNAS

Colapsul sistemului care gestionează cardurile de sănătate nu este o surpriză. „Disfucţionalităţile severe” au fost semnalate şi de parlamentarii. Aleşii din Opoziţie i-au cerut de luni de zile ministrului Sănătăţii să ia măsuri. Asta arată interpelările semnate de parlamentări care au ajuns pe masa Sorinei Pintea.

Parlamentarii au atras atenţia de luni bune că sistemul cardului de sănătate nu funcţionează corespunzător. În interpelările pe care le-au adresat Sorinei Pintea au cerut explicaţii şi au somat Ministerul Sănătăţii să remedieze situaţia.

Deputatul PNL Cătălin Predoiu este unul dintre aleşii care au semnalat neregulile sistemului informatic şi dificultăţile cu care se confruntă atât medicii, cât şi pacienţii. Încă de luna trecută, Catălin Predoiu atragea atenţia Ministerului Sănătăţii că sunt zile întregi în care sistemul nu funcţionează. Predoiu îi cerea Sorinei Pintea să precizeze care sunt măsurile care au fost luate pentru îmbunătăţirea Platformei informatice a asigurărilor medicale.

Ministerul Sănătăţii i-a răspuns lui Cătălin Predoiu. Răspunsul însă nu a fost cel dorit. Ministerul a pasat mingea în terenul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este cea care trebuie să dea explicaţii, se arată în răspunul primit de deputatul liberal.

Un alt deputat care a reclamat disfuncţionalităţi majore ale sistemului este liberalul Dănuţ Bica. Dănuţ Bica reclama că au fost perioade  în care sistemul informatic nu a funcţionat online mai mult de 2-3 ore într-o săptămână. Liberalul îi cerea ministrului să precizeze care sunt cauzele disfuncţionalităţilor şi de ce nu s-a făcut reconfigurarea sistemului pe cheltuiala operatorului ec care l-a realizat.

Nemulţumiri a avut şi deputatul PMP Petru Movilă. Încă din luna martie, Petru Movilă cerea explicatii pt disfuncţionalităţile sistemului informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Lui Petru Movilă, ministrul Sănătății   i-a transmis că la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate există ” o permamentă preocupare pt optimizarea utilizării cardului naţ de sănătate. Ministerul transmitea ca a întărit capacitatea de lucru a personalului propriu CNAS in acest domeniu şi s-au făcut demersuri pentru contractarea de servicii de asistenţă tehnică cu acţiuni preventive.

Patru luni mai târziu, vedem însă că sistemul informatic trece prin cea mai gravă avarie de la darea sa în folosinţă.

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.