Politic

Rabinul Wasserman, apel urgent către Iohannis și Dăncilă

Rabinul Comunităţii Originarilor din România, Josef Wasserman, a făcut un apel către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă să lase la o parte divergenţele şi să ajungă la un consens politic în vederea desemnării ambasadorului României în Israel, după mai bine de trei ani de când acest post este vacant.

„Vreau să fiu clar: Lipsa unui ambasador pe un timp aşa de lung – peste trei ani – nu este o diplomă de onoare pentru România. Eu nu pot da niciun răspuns atunci când sunt întrebat, de multe ori pe an, în cadrul diverselor activităţi din Ierusalim – cum s-ar fi simţit România dacă Israelul n-ar fi trimis ambasador timp de trei ani.

Eu nu sunt om politic, nu intru în politică, dar aş vrea să dau o părere în calitate de Rabin: poporul evreu a suferit şi s-a sfărâmat primul şi al doilea templu pentru ură fără motiv. Dacă noi vrem să construim al treilea templu, soluţia este numai dacă ajungem la iubire necondiţionată. De aceea vreau să le spunem şi preşedintelui României şi prim-ministrului – poate că există ideologii diferite de partid – dar există un singur lucru care îi uneşte: cinstea României în faţa originarilor români – 400.000 care trăiesc în Israel.

Iar noi vrem să-l avem pe cetăţeanul numărul unu al României în Israel. În celălalt plan, relaţiile deosebit de bune care s-au construit prin ambasadori timp de 72 de ani n-avem voie să le oprim, noi trebuie să continuăm să le întărim şi să construim. Şi, dacă diferitele problemele de partid cad pe poporul evreu, eu cred că este o mare greşeală. Dar fiind înainte de Anul Nou (evreiesc – n.r.), înainte de alegeri, şi în România şi în Israel, îl rog pe Dumnezeu să aducă gânduri bune tuturor conducătorilor români care trebuie să decidă. Şi să decidă ca în Ajun de Anul Nou – sfârşitul lunii – să-l putem întâmpina pe noul ambasador în Ţara Sfântă Israel”, a declarat pentru AGERPRES Rabinul Josef Wasserman, care este preşedinte al Fundaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Iudaismului Român.

Rabinul, care a participat timp de două zile, la Bucureşti, la Forumul Românilor de Pretutindeni, a precizat că i-a mulţumit personal premierului Viorica Dăncilă, prezentă joi la eveniment, „pentru eforturile deosebite pe care le face de a numi un ambasador al României în Israel”.

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.