Politic

Sistemul cardurilor de sănătate, blocat deliberat din lipsă de fonduri?

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc se întreabă, într-o postare pe Facebook, dacă nu cumva sistemul informatic din spatele cardurilor de sănătate a fost blocat deliberat pentru că nu mai sunt bani în buget.

Vorbind despre persoanele diagnosticate cu cancer, aceasta arată că nefuncționarea corectă a sistemului poate conduce la plata medicamentelor de către medici, alternativa acestora fiind să nu elibereze rețetele offline și să lase pacienții fără tratamentul esențial: “Peste 50.000 de oameni mor anual de cancer, adică o medie de 140 de persoane în fiecare zi. Cât încă sunt în viață, aceștia au nevoie imediată de tratamente scumpe, pe care medicii le prescriu pe propria răspundere, pentru că nu pot verifica calitatea de asigurat a pacienților. Dacă nu sunt asigurați, atunci medicul trebuie să plătească din buzunar contravaloarea medicamentelor, ceea ce nu este deloc normal.”

Referindu-se la situația creată de nefuncționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate, senatorul Nicoleta Pauliuc a afirmat că Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, numit în funcție pe 3 iunie, “se poate lăuda cu faptul că, în 50% din timpul mandatului său, sistemul cardului de sănătate a fost indisponibil”. Situația creată este agravată de lipsa de informare și comunicare din partea instituției, referitor la modul de decontare și efectuare a plăților.

“Mă întreb având în vedere foamea colosală de resurse financiare, Guvernul Dăncilă fiind aproape în pragul falimentului: sistemul s-a blocat sau a fost blocat cu bună știință pentru a nu se face deconturi, pentru că nu sunt bani? Spun asta fiindcă sistemul informatic din spatele cardurilor de sănătate este mare, cu accesări numeroase, dar avem atâtea exemple, din viața cotidiană, de sisteme similare care funcționează ireproșabil. Este de neconceput ca un site mare de cumpărături on-line, un site de știri sau unul de Internet banking să fie indisponibile pentru trei săptămâni. Cât ar fi de incompetenți IT-iștii CNAS, în cele 21 de zile trecute de când sistemul este indisponibil, tot ar fi trebuit să rezolve problema”, a mai arătat senatorul Nicoleta Pauliuc în postarea sa.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.