Politic

La mulți ani, România! Parada militară de Ziua Națională în imagini

Parada militară de 1 decembrie a început duminică la ora 11.00, în Piața Arcului de Triumf și s-a terminat după 12,30.

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave, au participat la parada militară de duminică, 1 Decembrie. 

Președintele României Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la monumentul de la Arcul de Triumf (foto: Inquam Photos):

Imagine

Imagine

Imagini spectaculoase de la Parada militară de Ziua Națională de la Arcul de Triumf din București (foto: Realitatea.net)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ziua Națională a României. La 1 decembrie comemorăm 101 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.

Ziua Națională a României. La început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România (1 decembrie 1918). Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918.

Ziua Națională a României. Pe 1 decembrie 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului, cu România. Astfel, se creează un singur stat naţional. Marea Adunare de la Alba-Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi susţinută de 100.000 de persoane venite din toate colţurile ţării, adoptă o rezoluţie care prevede unirea tuturor românilor Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Rezoluția consfințește această unire pe baze democratice, cu păstrarea unei autonomii locale și cu egalitatea naţionalităţilor și a religiilor, și mai ales crearea unui singur stat naţional. 

Ziua Națională a României. Istoricii spun că primul pas este fãcut de fapt la 21 nov./4 dec. 1917, când Sfatul Țãrii din Basarabia proclamã Republica Democraticã Moldoveneascã, urmat de cel din 24 ian./6 feb. când se adoptã declaraţia de independenţã. La 27 martie/9 aprilie 1918, Sfatul Țării de la Chişinãu, ales prin vot direct, egal, universal și secret decide cu majoritate de voturi unirea Republicii Democratice Moldovenești cu România. 

Ziua Națională a României. Ziua de 1 decembrie devine zi naţionalã a României în 1990. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

Ca în fiecare an, de Ziua Naţională a României, la Bucureşti are loc o paradă militară, la care, în acest an, participă militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii.

Parada militară de 1 decembrie din București

Ceremoniile militare din București, cu ocazia zilei de 1 decembrie, au început la ora 9.00. O ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori se va desfășura la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Parada militară de 1 decembrie este prevăzută să aibă loc începând cu ora 11.00, în Piața Arcului de Triumf. Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave, vor fi la parada militară de duminică, 1 Decembrie. 

Parada militara din Alba Iulia

La Alba Iulia, Parada Militară de 1 decembrie va avea loc începând cu orele 13.00. Manifestările socio-culturale încep însă de la ora 10, potrivit alba.24.ro.

Ora 10.00 Ceremonie militară – depuneri de coroane și jerbe de flori – Monumentul Unirii Ora 10.30 Zâmbet tricolor – face painting pentru copii – esplanada Muzeului Național al Unirii

Ora 11.00 Marea Adunare Națională și Primirea soliilor Cetăților de Scaun – Citirea ”Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia”, discursuri, reconstituire istorică – Sala Unirii

Ora 12.00 Te Deum – Catedrala Încoronării

Ora 13.00 Ceremonie militară – defilarea trupelor și tehnicii militare – Bulevardul 1 Decembrie 1918 Parada militară de 1 decembrie de la Alba Iulia este prevăzută să se încheie la orele 14 dar activitățile culturale organizate de primăria orașului vor continua până seara.

Ceremonii militare la Iași

Astăzi, în Piața Palatului Culturii din municipiul Iași va avea loc ceremonia militară dedicată Zilei Naționale a României, cu defilarea forțelor și a mijoacelor tehnice aparținând structurilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din județul Iași.

Evenimentul începe la ora 10.30, iar la activitate vor participa un număr de aproximativ 45 de mijloace tehnice și 500 de angajați aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției, Direcției Regionale de Informații Moldova Nord, precum ai Poliției Locale Iași.

Pe scenă vor urca oficialități locale și județene, dar și reprezentanți veniți de la nivel central. Evenimentul va debuta la ora 9:00 cu un concert de muzică populară, după care va urma discursul oficialităților. Punctul central al manifestărilor va fi legat de parada militară care va avea loc pe bulevardul Anastasie Panu

Ceremonia militară și cea religioasă vor începe pe 1 decembrie de la ora 10:30. Toate manifestările vor avea loc în Piața Palatului, la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Între 10:50 și 11:10 vor avea loc alocuțiunile autorităților locale și cele județene legate de semnificația Zilei Naționale a României. Între 11:10 și 11:20 va avea loc ceremonialul depunerii coroanelor de flori. Ulterior, de la ora 11:20 și până la 11:25, se va realiza dispozitivul de defilare pentru Ziua Națională a României. Defilarea detașamentului de onoare și a tehnicii militare va dura circa 25 minute, de la 11:25 la 11:50. Ceremonialul de defilare va cuprinde sute de militari alături de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și a tehnicii din dotare.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.