Politic

ROMATSA, în aer! Nu mai are bani pentru salarii! Conturile au fost poprite

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa- riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian din 15 decembrie, precizează surse pentru RRA.

Motivul? Contravaloarea serviciilor de trafic Aerian de la EuroControl ( Organizația Europeană pentru Siguranța Navigării Aeriene) nu mai ajunge la Administrația Serviciilor de Trafic Aerian,  iar fondurile mai ajung pentru aproximativ o săptămână.

Conturile companiei sunt blocate din cauza  datoriei de 400 de milioane de euro a statului român către Frații Micula.

Ministerul Transporturilor și ANAF urmează să propună oamenilor de afaceri plata eșalonată a datoriei dar până în acest moment NU s-a reușit deblocarea conturilor. Totuși, situația ROMATSA Companiei ar putea fi discutată astăzi, în sedința de Guvern.

Controlorii de la ROMATSA dirijează, zilnic, aproape 3.000 de avioane care tranzitează spațiul aerian național.

Frații Ioan și Viorel Micula au câștigat în 2013 un proces împotriva statului Român, într-un litigiu privind facilitățile fiscale după care un executor judecătoresc din Belgia a pus poprire pe conturile Companiei Romatsa pentru o sumă inițială de 85 de milioane de euro dar care, între timp, prin dobânzi și penalizări, a ajuns la 395 de milioane de EURO.  Practic, Romatsa,  Instituția care asigură controlul traficului aerian a devenit o victimă colaterală prin blocarea conturilor pentru o datorie a Statului Român.

Luna trecută, premierul Ludovic Orban anunța că există riscul sistării activității ROMATSA  din cauza conturilor blocate.

La o zi de la învestire, la preluarea mandatului de la Transporturi de Lucian Bode, premierul Ludovic Orban declara că  trebuie găsite soluții pentru ROMATSA,  pentru că este posibil să nu mai poată funcționa ROMATSA să nu mai funcţioneze.

„Poprirea este de 394,9 milioane de euro. Vorbim de procesul câştigat de fraţii Micula, 395 de milioane de euro. Fraţii Micula au câştigat atunci procesul împotriva statului român pentru 84,5 milioane de euro. Până la 395 de milioane sunt dobânzi şi penalităţi. În această situaţie suntem. Sigur, mâine – mâine, nu peste multe zile – o să am o întâlnire cu reprezentanţii companiei să găsim soluţii, să ne adresăm Finanţelor, pentru că nu este vina ROMATSA că este în această situaţie. Împreună cu ANAF vom găsi soluţii pentru a debloca această situaţie”, a menţionat Bode, pe 5 noiembrie.

În urmă cu câteva zile, fraţii Ioan şi Viorel Micula şi două societăţi controlate de aceştia – Multipack SRL şi Starmill SRL – au instituit sechestru definitiv asupra unui număr de 67.071.301 acţiuni deţinute de statul român la Nuclearelectrica şi asupra a 5.083.372 de acţiuni pe care statul le are la Conpet Ploieşti. Atât SNN, cât şi Conpet, au fost notificate de MFP că executarea este suspendată provizoriu până la soluţionarea cererii de suspendare a executării.

Statul român, în genunchi! Frații Micula, jubilează!

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.