Monden

Una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului, cumpărată de străini

Asta după ce banca a încheiat transferul de proprietate către Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, a anunţat, miercuri, instituţia bancară.

Situată pe Bulevardul Regina Elisabeta, clădirea istorică a Palatului Oscar Maugsch se învecinează cu principala piaţă centrală a Bucureştiului.

„Banca Comercială Română a încheiat transferul de proprietate a clădirii istorice Palatul Oscar Maugsch din Piaţa Universului către Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, o companie de investiţii imobiliare cu sediul în Luxemburg, specializată în active hoteliere şi clădiri de birouri de pe anumite pieţe europene. Ca parte a contractului de cumpărare, BCR a încheiat un acord de închiriere temporară a spaţiului de la parter în care banca operează în prezent una dintre sucursalele sale (…) BCR a făcut primii paşi în a pune patrimoniul arhitectural al clădirii la dispoziţia publicului, prin găzduirea a două evenimente culturale importante – Romanian Design Week şi Art Safari – în interiorul palatului”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, clădirea a fost construită la începutul secolului XX şi este alcătuită din două aripi – Universitate şi Toma Caragiu – cu o suprafaţă totală de aproape 17.000 mp.

JLL a fost brokerul exclusiv al BCR pentru această tranzacţie, în timp ce Special Properties a fost brokerul exclusiv al cumpărătorului.

BCR, membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi în cadrul a 2.500 de filiale din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia).

La sfârşitul anului trecut, Erste Group deţinea active totale în valoare de 236,8 miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,79 miliarde de euro şi un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%. 

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Monden
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Monden

Caricaturist român renumit, mort din cauza COVID-19

redactie09/11/2020

Vedetă TV din România, desfigurată într-un magazin din Capitală

redactie08/11/2020

FOTO-VIDEO Pagube de milioane de euro la vila arsă a lui Irinel Columbeanu

redactie03/11/2020

Doliu în lumea filmului. Un mare actor, împușcat mortal 

redactie01/11/2020

Doliu în lumea filmului. Un mare actor, împușcat mortal 

redactie01/11/2020

Drama neștiută a actorului Sean Connery: se lupta cu o boală gravă. „În ultima vreme, nici nu mai putea să vorbească” 

redactie31/10/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.