Prahova

Efectele grevei din Frața: bicicletele se vând ca pâinea cladă!

Criza socială se prelungeşte în Franța – sindicatele rămân ferme pe poziţii cu doar câteva zile înainte de vacanţa de iarnă, potrivit RFI.

Executivul se teme că această grevă, ce paralizează transporturile la doar câteva zile de sărbătorile de Crăciun şi Anul nou, va adânci criza socială şi mai mult.

În Paris, oamenii fac km întregi pe jos pentru a ajunge la muncă: „mergem pe jos, nu avem altă soluţie. Noroc că locuiesc aproape de serviciu şi că nu fac decât 30 de minute pe jos sunt alţii care sunt mult mai afectaţi de grevă. Se întâmplă să întârzii totuşi dar nu este prea grav, am un orar flexibil de muncă. Pe de o parte înţeleg acest protest, de ce protestează angajaţii din transporturi, dar este o reformă ce priveşte pe toată lumea. Cred că guvernul nu a explicat prea bine ce doreşte să facă de aceea există multe îngrijorări. Eu înţeleg că această grevă încurcă multă lume dar dacă transportatorii au decis că aceasta este maniera de a se face înţeleşi….”

Iar în lipsa transportului în comum, parizienii s-au grăbit să îşi cumpere o bicicletă, cu greu se găsesc taxiuri în această perioadă. În plus există riscul de a rămâne blocat în trafic – luni dimineaţă s-au înregistrat 620 de km de ambuteiaje în regiunea pariziană. „Nu ştiam drumul meu spre muncă, în bicicleta, căci eram mereu în metrou. Dar acum cu greva am decis să îmi cumpăr o bicicletă şi observ că nu este deloc greu să mă deplasez cu ea”, spune un biciclist.

Ïntr-un moment în care comercianţii se plâng că nu pot vinde din cauza grevei, magazinele pentru biciclete sunt singurele cu profit în această lună. Julien este proprietarul unui magazin de biciclete: „Întârzierile, grevele, incidentele din transportul public … s-au tot înmulţit iar oamenii cedeză deja. Preferă să pedaleze pe o ploaie urâtă decât să recurgă la transportul în comun.”

Iar patronatul industriei restaurantelor anunţă um minus de 60% din cifra de afaceri, după 10 zile de grevă ce afectează mai toate sectoarele de activitate.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.