Sport

Măcel într-o închisoare din Honduras. 18 deținuți au murit, iar 16 au fost răniți

Schimbul de focuri a început din motive necunoscute în închisoarea din Tela, un oraş portuar din nord-vestul Honduras, la 200 km de capitala Tegucigalpa.

Administraţia penitenciară a anunţat iniţial un bilanţ de trei morţi, dar acesta a crescut rapid, ajungând acum la 18 morţi şi 16 răniţi. Autorităţile nu au furnizat însă sâmbătă decât o listă nominală de 14 morţi şi 15 răniţi.

Preşedintele hondurian Juan Orlando Hernandez, invocând necesitatea stopării unui val de asasinate în închisori, a ordonat marţi poliţiei şi armatei să preia controlul total asupra celor 27 de închisori ale ţării, în care se află peste 21.000 de deţinuţi. Totuşi, militarii nu preluaseră încă vineri controlul centrului de detenţie de la Tela, potrivit purtătoarei de cuvânt a administraţiei penitenciare Digna Aguilar.

Decizia preşedintelui a venit după asasinarea, pe 14 decembrie, a cinci membri ai bandei Mara Salvatrucha (MS-13), de către un alt deţinut în închisoarea de înaltă securitate de la La Tolva, la circa 40 km est de capitala Tegucigalpa.

 
În ajun, Pedro Idelfonso Armas, directorul principalei închisori de înaltă securitate a ţării de la El Pozo, a fost şi el împuşcat mortal.

Armas fusese suspendat cu puţin timp în urmă după declanşarea unei anchete asupra locului în care se afla la momentul asasinării de către deţinuţi a lui Magdaleno Meza, un traficant de droguri ale cărui mărturie şi carnet de însemnări au permis punerea sub acuzare a fratelui preşedintelui hondurian, Juan Antonio ‘Tony’ Hernandez. Cel din urmă a fost găsit vinovat de trafic de droguri de către un tribunal din New York.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Sport

Cupa României: Programul complet al disputelor din 16-imi

redactie17/11/2020

Ajuns la 34 de ani, Rafael Nadal și-a anunțat prioritățile pentru finalul carierei

redactie17/11/2020

Dan Petrescu și motivul pentru care a spus că va pleca de la CFR Cluj

redactie17/11/2020

Cluj Napoca va găzdui anul viitor Campionatul European de atletism pe echipe

redactie17/11/2020

Circulație feroviară întreruptă între București și Timișoara, la Balota, unul dintre cele mai periculoase tronsoane de cale ferată

redactie16/11/2020

Antrenorul Răzvan Lucescu are Covid-19. El va intra în izolare. Echipa pe care o antrenează este decimată de coronavirus

redactie15/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.