Prahova

Rusia și China vor relaxarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord

În această propune – prezentată într-un proiect de rezoluţie obţinut de AFP şi care a surprins mai multe misiuni diplomatice – se subliniază de asemenea necesitatea unei ”abordări cât mai favorabile” a derogărilor cerute de la sancţiuni care au un obiectiv umanitar.

În text – în care se salută ”dialogul între Statele Unite şi Coreea de Nord la toate nivelurile” în vederea unei noi relaţii – se îndeamnă ”la o reluare rapidă a negocierilor în Şase” – China, cele două Corei, Statele Unite, Rusia şi Japonia – lansate în 2003, din care Phenianul s-a retras în 2009.

Viitorul acestui text este incert şi niciun termen în vederea supunerii lui la vot nu a fost avansat, potrivit unor diplomaţi.

La ONU, redactarea textelor cu privire la Coreea de Nord este în mod tradiţional de resortul Statelor Unite, iar demersul ruso-chinez este mai degrabă singular, notează unul dintre aceşti diplomaţi.

Potrivit altei surse, este puţin probabil ca un vot să aibă loc rapid.

Preşedinţia Consiliului de Securitate, care controlează lucrările organismului, este deţinută în decembrie de către Statele Unite, cărora le succedă în ianuarie Vietnamul, cu ocazia intrării sale în această instanţă pe o perioadă de doi ani, ca membru nepermanent.

În textul ruso-chnez se cere de asemenea o derogare de la sancţiuni a tuturor proiectelor de cooperare rutiere şi feroviare între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Textul este însoţit de trei pagini de anexe, cu liste de produse care nu ar trebui să mai fie vizate de sancţiunile impuse Phenianului, între care figurează buldozere, tractoare, obiecte de metal – de la foarfece, linguriţe şi furculiţe la maşini de spălat veselă şi lenjerie, aspiratoare, biciclete, cărucioare de copii şi extinctoare.

Potrivit Reuters, proiectul de rezoluţie propune ridicarea unor sancţiuni ”în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de trai ale populaţiei civile”.

Această propunere de rezoluţie intervine în contextul în care discuţiile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, relansate în mod spectaculos în 2018, se află în impas după eşecul în februarie al unui summit între preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

Statele Unite cer Coreei de Nord să renunţe imediatla întregul său arsenal atomic, iar aceasta din urmă reclamă o ridicare rapidă a cel puţin unei părţi a sancţiunilor internaţionale care-i strangulează economia.

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.