Politic

Turbulenţe în Iran: A fost împiedicat un „război mondial”

Miliţia iraniană Bassidji a afirmat că autorităţile au împiedicat un „”război mondial”” în Iran, arătând cu degetul spre SUA, Israel şi Arabia Saudită ca fiind implicate în tulburările care au zdruncinat ţara în ultimele zile, informează France Presse.

Manifestaţiile, care au degenerat pe alocuri în violenţe, au început la 15 noiembrie după anunţarea unei reforme a modului de subvenţionare a benzinei de care trebuiau să beneficieze familiile cele mai puţin favorizate, dar cu o creştere foarte accentuată a preţului la pompă 

Teheranul a anunţat miercuri „”victoria”” în faţa „”unui complot”” urzit în străinătate.

Autorităţile au indicat că au fost arestaţi liderii protestelor, în cursul cărora au fost incendiate sau atacate staţii de alimentare cu benzină, moschei şi clădiri publice.

„”Îşi făcea apariţia un adevărat război mondial împotriva sistemului şi a revoluţiei, dar, din fericire, copilul s-a născut mort””, a declarat generalul Salar Abnoosh, un şef adjunct al Bassidji, citat de agenţia de presă semioficială iraniană Isna joi seara.

Generalul Abnoosh a declarat că interogatoriile persoanelor arestate au relevat că o „”coaliţie a răului”” formată din „”sionişti, America şi Arabia Saudită”” au fost la originea „”rebeliunii””.

El a mai spus că tăierea internetului de către autorităţi, care a început în seara zilei de 16 noiembrie, a contribuit la „”dejucarea”” planurilor inamicilor Iranului.

Internetul era, se pare, şi vineri dimineaţă blocat în Iran, însă responsabili şi agenţiile de presă au indicat că accesul la internet va fi restabilit în mod gradual.

 

Potrivit Isna, accesul la internet şi conexiunea prin ADSL au fost restabilite parţial în unele provincii şi în unele universităţi din Teheran.

Preşedintele american, Donald Trump, a acuzat joi Teheranul că a încercat, prin tăierea internetului, să ascundă iranienilor şi lumii „”violenţa uriaşă”” din această ţară.

Biroul ONU pentru drepturile omului s-a declarat alarmat în legătură cu informaţiile potrivit cărora gloanţele de război utilizate de forţele de securitate pentru reprimarea protestelor au cauzat un „”număr important de morţi””.

Autorităţile au comunicat cinci decese, în timp ce Amnesty International a declarat că peste 100 de manifestanţi au fost ucişi, denunţând o recurgere la „”forţa letală”” împotriva adunărilor „”în mare măsură paşnice””.

Potrivit Amnesty, cu sediul la Londra, „”au fost ucişi cel puţin 106 manifestanţi din 21 oraşe, potrivit unor informaţii credibile””. Dar „”bilanţul adevărat ar putea fi mai ridicat, cu informaţii care sugerează până la 200 (persoane) ucise””.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.