Sport

Cea mai bună reţetă de nuci umplute

Nuci umplute rețetă prăjituri. Forma de nuci o găsiţi fie în bucătăria bunicii, fie prin pieţe sau o puteţi chiar comandă online de pe anumite site-uri.

Nuci umplute rețetă prăjituri. Ingrediente pentru aluat:

– 200g de unt (preferabil cu 80% grăsime)

– 650g de făină (începe cu 600 de grame şi mai adaugă în cazul în care consideri că e nevoie; aluatul trebuie să iasă moale, dar suficient de ferm încât să poţi lucra uşor cu el)

– 4 ouă (3 dacă sunt foarte mari)

– 3-4 linguri de zahăr (în funcţie de cât de dulce îţi doreşti să fie aluatul, doar ţine cont de faptul că poţi tăvăli nucile umplute prin zahăr pudră la final)

– 1 pliculeţ de praf de copt

Nuci umplute rețetă prăjituri. Ingrediente pentru cremă:

– marginile rămase după cosmetizarea „cojilor” + biscuiţi simpli, cât e necesar ca să obţii după combinarea celor două o cantitate de aproximativ 200 de grame

– 150 g de zahăr pudra

– 200g de nuca mărunţită

– o esenţă de rom

– o lingură plină de cacao de bună calitate

– lapte – aproximativ 200 ml sau cât e nevoie pentru a aduce crema la consistentă dorită

Nuci umplute rețetă prăjituri. Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul, bate untul cu zahărul până ce obţii o pastă fină.

Adaugă ouăle unul câte unul.

Nuci umplute rețetă prăjituri. Încorporează treptat făina în care ai adăugat şi pliculeţul de praf de copt.

Frământă uşor aluatul, doar cât să îl aduci la un loc într-o bilă.

Formează biluţe de aproximativ 5-7 grame din aluat – este suficient pentru cele mai multe tipuri de forme. Fă doar câteva, însă, încearcă-le în formă şi ajustează-le apoi dimensiunea în funcţie de cât e nevoie.

Nuci umplute rețetă prăjituri. Unge forma în interior cu ulei sau unt topit, pune biluţele de aluat în ea, pune forma pe aragaz, preseaz-o bine şi las-o pe foc pentru câteva minute pe ambele părţi. După prima „tură” vei ştii exact care este timpul ideal de coacere. Când sunt gata, „cojile” se vor desprinde uşor de pe formă. Dacă e cazul, le poţi ajuta uşor cu vârful unui cuţit sau cu o furculiţa.

De cele mai multe ori cojile din aluat nu vor ieşi perfecte, aşa că ajustează-le marginile cu ajutorul unui cuţit şi păstrează bucăţelele pentru crema.

Pentru a prepară crema doar amestecă bine ingredientele menţionate mai sus şi adaugă cât lapte e nevoie pentru a o aduce la consistentă dorită.

Nuci umplute rețetă prăjituri. Umple cojile cu crema şi lipeşte-le uşor. Şterge excesul de pe margini cu un şerveţel de bucătărie.

 

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Sport

Cupa României: Programul complet al disputelor din 16-imi

redactie17/11/2020

Ajuns la 34 de ani, Rafael Nadal și-a anunțat prioritățile pentru finalul carierei

redactie17/11/2020

Dan Petrescu și motivul pentru care a spus că va pleca de la CFR Cluj

redactie17/11/2020

Cluj Napoca va găzdui anul viitor Campionatul European de atletism pe echipe

redactie17/11/2020

Circulație feroviară întreruptă între București și Timișoara, la Balota, unul dintre cele mai periculoase tronsoane de cale ferată

redactie16/11/2020

Antrenorul Răzvan Lucescu are Covid-19. El va intra în izolare. Echipa pe care o antrenează este decimată de coronavirus

redactie15/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.