Prahova

Adina Vălean, la dezbatere în PE despre REVOLUȚIA din ’89: ”Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu va mai cunoaşte regimuri totalitare”

Comisarul european pentru transporturi Adina Vălean a luat cuvântul în cadrul dezbaterii consacrate comemorării a 30 de ani de la Revoluţia română din decembrie 1989:

”Sunt onorată să mă aflu aici, în faţa dumneavoastră, când comemorăm acest eveniment atât de important pentru România şi pentru întreaga Europă. Pe 16 decembrie 1989 Revoluţia română a început la Timişoara. Acesta a fost primul pas pentru reîntoarcerea României şi a românilor în Europa, după decenii de izolare impusă, bazată pe divizări artificiale între Est şi Vest. Revoluţia română a fost cel din urmă act al mişcărilor populare anticomuniste din Europa Centrală şi de Est şi cel mai sângeros: peste 1.000 de oameni au plătit preţul vieţii în acele zile. În acea iarnă din 1989 românii au luptat pentru libertate, drepturi fundamentale, domnia legii şi democraţie. Aceste valori constituie fundamentul Europei noastre aşa cum o ştim astăzi, dincolo de diferenţele de limbă, de rasă sau tradiţii; ne-au adus împreună, de la nord la sud, de la est la vest, iar perpetuarea acestor valori, a drepturilor fundamentale, a domniei legii trebuie să constituie în continuare un motor al unităţii europene”, a spus Adina Vălean, ce reprezintă Comisia Europeană la dezbaterea din plenul PE.

Potrivit comisarului european pentru transporturi, violenţa cu care regimul comunist a încercat să reprime aspiraţiile românilor spre libertate şi democraţie, precum şi greutăţile perioadei de tranziţie par astăzi la ani-lumină faţă de 1989 pentru România parte a Uniunii Europene.

Reprezentanta CE a ţinut să remarce că tranziţia către democraţie a culminat cu aderarea României la Uniunea Europeană, dar a accentuat că ”trebuie să ne asigurăm că nimeni nu va mai cunoaşte regimuri totalitare, penurie şi izolare şi de aceea trebuie să privim către viitor şi să aplicăm aceste principii în primul rând în relaţia cu ţările din imediata vecinătate”.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.