Monden

Dan Barna: Rămânem fermi pe solicitarea ca bugetul să fie dezbătut în Parlament

„Nu doar că ar lăsa Parlamentul în offside, ci ar crea un precedent foarte periculos pentru că orice guvern viitor, poate nu la fel de bună credinţă cum este acesta, ar putea să folosească acest precedent. (…) Noi vom rămâne fermi pe solicitarea ca bugetul să fie dezbătut în Parlament pentru că aceasta este calea normală şi întotdeauna va exista o urgenţă. (…) Fiecare guvern va sta până în ultimul moment şi va spune: „arde, haideţi să ne angajăm răspunderea”. În felul acesta, dacă acceptăm să eliminăm dezbaterea pe buget practic rolul Parlamentului scade şi mai mult”, a declarat Barna la B1 Tv.

El a susţinut, însă, că este firesc să existe puncte de vedere diferite pe buget, dar a subliniat că foarte puţine lucruri din acordul politic încheiat cu PNL au fost rezolvate de către Guvernul Orban.

„Puţine lucruri din acordul politic, exceptând recursul compensatoriu, au fost rezolvate de către premierul Orban, cum a promis. Primari în două tururi este una dintre temele la care ţinem foarte mult, Secţia specială este o temă despre care am vorbit în acordul respectiv. O să avem amendamente în zona de mediu legate de reducerea furtului de lemn din pădurile României. Sunt teme agreate cu premierul Orban, unde aşteptăm nişte manifestări ale Guvernului în funcţie, ca să fiu elegant. (…) Nu există un sprijin politic pe care PNL să-l aibă şi pe care noi să-l retragem. Nu suntem într-o logică în care noi am acordat un sprijin politic şi nu sunaţi că ieşim noi din când în când. Suntem într-o logică foarte clară în care discutăm pe proiecte şi pe iniţiative, dacă ele sunt în logica României care se modernizează le susţinem fără doar şi poate, dacă nu sunt în această direcţie votul nostru nu este unul pregarantat. De aceea noi vom continua să punem accentul, să punem presiune pe rezolvarea temelor foarte importante – cea mai importantă temă primari în două tururi, nu suntem într-o coaliţie de susţinere a Guvernului”, a spus Barna.

Liderul USR a pledat pentru angajarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

El a mai susţinut că discuţia ar trebui să rămână deschisă cu privire la legea pensiilor şi a indicat că Secţia specială pentru magistraţi este un subiect de discuţie pentru începutul anului viitor. 

Sursa: agerpres.ro

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Monden
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Monden

Caricaturist român renumit, mort din cauza COVID-19

redactie09/11/2020

Vedetă TV din România, desfigurată într-un magazin din Capitală

redactie08/11/2020

FOTO-VIDEO Pagube de milioane de euro la vila arsă a lui Irinel Columbeanu

redactie03/11/2020

Doliu în lumea filmului. Un mare actor, împușcat mortal 

redactie01/11/2020

Doliu în lumea filmului. Un mare actor, împușcat mortal 

redactie01/11/2020

Drama neștiută a actorului Sean Connery: se lupta cu o boală gravă. „În ultima vreme, nici nu mai putea să vorbească” 

redactie31/10/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.