Prahova

Guvernul decide cum va fi adoptat bugetul! Orban: ”75% angajarea răspunderii, 25% dezbateri parlamentare”

„În cazul în care înaintăm bugetul în dezbatere parlamentară, trebuie să ţinem cont de câţiva factori. Săptămâna asta nu prea ai ce să discuţi, pentru că, de exemplu, senatorii PSD sunt la Bruxelles. Sunt 38 de senatori care îşi refac imaginea probabil la nivel european. Eu cred că se pregătesc de congres. Dar, în orice caz, în săptămâna asta nu poţi. Săptămâna viitoare, luni e 23, 24 deja e ajunul de Crăciun, 25 e Crăciunul şi deja e presiune publică să facem punte. 

Şi pe urmă îţi mai rămâne numai data de 30 şi 31. Deci, practic, pentru dezbaterea bugetului nu mai ai decât trei zile: 23, 30 şi 31. În orice ţară civilizată din lumea asta bugetul se adoptă înainte de începerea anului bugetar. (…) Dacă am putea obţine nişte garanţii că oamenii aceia au chef de dezbateri şi că vin la lucru, am putea accepta dezbaterea. Dar dacă mă întrebaţi care e probabilitatea, astăzi, să mergem pe procedura de angajare a răspunderii, cam 75% angajarea răspunderii, 25% dezbateri parlamentare”, a precizat premierul, la TVR 1.

Orban a adăugat că o decizie urmează să fie luată marţi, în funcţie de cum vor evolua discuţiile cu formaţiunile politice parlamentare.

Totodată, el a arătat că angajarea răspunderii este o procedură „net superioară din punct de vedere democratic” ordonanţei de urgenţă, deoarece parlamentarii pot propune amendamente pe care Guvernul să le preia. Un alt argument adus de el în favoarea asumării răspunderii a fost acela că urmează un an electoral şi că poate exista o competiţie între formaţiunile politice de tipul „care vine cu propuneri mai plăcute urechilor oamenilor”.

„Timp de trei ani s-a dus o politică care a generat grave dezechilibre economice: dezechilibru bugetar, dezechilibrul balanţei comerciale – probabil o să terminăm cu un deficit bugetar de aproape 18 miliarde de euro, deficit de cont curent, care trebuie finanţat – cea mai mare rată a inflaţiei, care erodează puterea de cumpărare a veniturilor cetăţenilor români. (…) Suportul parlamentar al Guvernului este destul de eterogen, fiind format din şase grupuri politice. (…) Chiar nu sunt bani. Şi aşa trebuie să luăm măsuri pentru a restrânge cheltuielile ne-necesare”, a precizat Orban.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.