Monden

Se dublează tichetele de grădiniță

Proiectul de lege a fost iniţiat de către 53 de parlamentari PSD, PNL, USR, UDMR, ALDE, minorităţi şi neafiliaţi. Conform acetui proiect, se modifică Legea nr. 248 din 28 octombrie 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

deputatul Florin Manole (PSD), iniţiator, a susținut în cadrul dezbaterilor din comisie: „Este vorba de o iniţiativă care introduce trei noutăţi faţă de forma în vigoare a legii. Pe de o parte, este vorba de creşterea cuantumului acestor tichete de grădiniţă de la 50 la 100 de lei. Pe de altă parte, este vorba de creşterea pragului de eligibilitate a acestui beneficiu social de la 284 la 580 de lei. În al treilea rând, este vorba de o unificare a acestui beneficiu cu ajutorul pentru sprijinirea familiei, pentru o debirocratizare, în aşa fel încât să nu mai fie nevoie să depună un dosar separat, ci doar să se aducă o adeverinţă de la grădiniţă, pentru că aceste beneficii sunt condiţionate de prezenţa copiilor la grădiniţă”.

El a menţionat că autoritatea publică locală şi conducerea grădiniţelor vor avea obligaţia să promoveze prevederile actului normativ, menţionând că în prezent „mai puţin de jumătate dintre potenţialii beneficiari” beneficiază de avantajele oferite de lege, din cauza lipsei de informare.

Proiectul vizează creşterea pragului de venit pentru copii eligibili (acum 284 lei lei/membru de familie/lună) şi simplificarea metodologiei de solicitare a stimulentului pentru copiii de vârstă preşcolară din familii defavorizate. Totodată, valoarea lunară minimă a stimulentului educaţional, raportată la indicatorul social de referinţă, ar urma să fie de 0,2 ISR, pentru fiecare copil înscris la grădiniţă, beneficiar al stimulentului educaţional.

Stimulentul se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar.

Proiectul a fost adoptat de către Senat şi urmează să fie supus dezbaterii în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Monden
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Monden

Caricaturist român renumit, mort din cauza COVID-19

redactie09/11/2020

Vedetă TV din România, desfigurată într-un magazin din Capitală

redactie08/11/2020

FOTO-VIDEO Pagube de milioane de euro la vila arsă a lui Irinel Columbeanu

redactie03/11/2020

Doliu în lumea filmului. Un mare actor, împușcat mortal 

redactie01/11/2020

Doliu în lumea filmului. Un mare actor, împușcat mortal 

redactie01/11/2020

Drama neștiută a actorului Sean Connery: se lupta cu o boală gravă. „În ultima vreme, nici nu mai putea să vorbească” 

redactie31/10/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.