Sport

USR: „La trei decenii de libertate, ţara noastră nu este pe deplin vindecată de trauma trecutului”

 ”La trei decenii de libertate, ţara noastră nu este pe deplin vindecată de trauma trecutului. Avem nevoie de adevăr”, au transmis reprezentanţii USR, careconsideră că ”a nu căuta vinovaţii înseamnă a uita”, în acest sens, afirmaţia lui Ion Iliescu potrivit căreia ar trebui să nu se mai caute vinovaţi fiind ”o jignire care întinează memoria eroilor”.

”În urmă cu 30 de ani, ziua de 22 decembrie a fost începutul sfârşitului dictaturii lui Nicolae Ceauşescu. Strigătele oamenilor care cereau “Libertate” şi “Vrem o ţară liberă” se auzeau pe străzile Capitalei, multe erau acoperite de sunetele gloanţelor.

Fără curajul tinerilor din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi multe alte oraşe din ţară, astăzi România nu ar fi fost liberă. De trei decenii, familiile a cel puţin peste 1.000 de români continuă să caute răspunsuri despre cine sunt vinovaţii pentru pierderea celor dragi, care au rescris istoria ţării. Pedepsirea vinovaţilor încă trenează, şi în fiecare an, în apropierea Crăciunului aşteptăm un verdict care să aducă linişte în vieţile multor familii”, au scris, duminică, pe pagina de Facebook, reprezentanţii USR.

Potrivit acestora, la trei decenii de libertate, ”ţara noastră nu este pe deplin vindecată de trauma trecutului”.

”Avem nevoie de adevăr. Ascunderea lui înseamnă perpetuarea stării de minciună despre trecutul istoric. De aceea considerăm că afirmaţia fostului preşedinte Ion Iliescu, potrivit căreia «este momentul să încetăm să căutăm vinovaţi» este o jignire care întinează memoria eroilor. A nu căuta vinovaţii înseamnă a uita. A uita înseamnă a ţine în întuneric amintirea unei naţiuni prin diminuarea faptelor eroice a mii de oameni care şi-au dat viaţa pentru ca noi să avem astăzi libertate”, au mai scris reprezentanţii formaţiunii politice.

Aceştia consideră că nu trebuie să uităm niciodată strigătele de libertate ale eroilor din 1989, ”pentru a fi pe deplin conştienţi de valoarea libertăţii pe care o avem astăzi”.

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Sport

Cupa României: Programul complet al disputelor din 16-imi

redactie17/11/2020

Ajuns la 34 de ani, Rafael Nadal și-a anunțat prioritățile pentru finalul carierei

redactie17/11/2020

Dan Petrescu și motivul pentru care a spus că va pleca de la CFR Cluj

redactie17/11/2020

Cluj Napoca va găzdui anul viitor Campionatul European de atletism pe echipe

redactie17/11/2020

Circulație feroviară întreruptă între București și Timișoara, la Balota, unul dintre cele mai periculoase tronsoane de cale ferată

redactie16/11/2020

Antrenorul Răzvan Lucescu are Covid-19. El va intra în izolare. Echipa pe care o antrenează este decimată de coronavirus

redactie15/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.