Sport

Fost președinte al CNAS trimis în judecată de DNA. „Sunt nevinovat!”

Dosarul său de candidatură a fost validat de comisia de concurs, iar în 16 decembrie urmează să-și prezinte proiectul de management, scrie G4Media.ro

Contactat de G4Media.ro, Marian Burcea a susținut că este nevinovat și că și-a „luat corvoada” de a deveni manager al spitalului, la rugămintea colegilor, care i-au spus că nu are cine altcineva să își asume această responsabilitate.

De altfel, Burcea, în vârstă de 63 de ani, este în prezent manager interimar al spitalului, numit în luna septembrie a acestui an de ministrul Sorina Pintea. Anterior, a ocupat funcție de director medical al spitalului.

Marian Burcea a precizat, pentru G4Media.ro, că dosarul în care este trimis în judecată este în camera preliminară de un an și jumătate și că, din punctul său de vedere, acesta va fi restituit procurorilor, pentru că „nu există nicio probă”. Burcea a spus că este învinuit pentru că, în 2017, în calitate de președinte al CNAS, i-ar fi „lăsat să fure pe unii care furau din 2014 și care erau supravegheați de SRI”.

„Înainte de nenorocirea aceasta, procurorul-șef al DNA de la acea vreme le-a cerut procurorilor, într-o ședință, să nu mai stea cu fundul pe dosare, și doamna Mirică m-a găsit pe mine”, a mai spus Burcea.

Marian Burcea a susținut că este „imoral” ceea ce i s-a întâmplat, că este nevinovat, „singura vină” fiind că a stat 100 de zile în funcția de președinte al CNAS, unde a acceptat să fie numit ca să ajute oameni. „M-am dus să ajut oameni, nu am luat o apă minerală de la nimeni. Dimpotrivă, am plătit eu din buzunar apă și cafea pentru protocol”, a adăugat acesta.

„Cine fură trebuie să plătească, dar nu un om care nu a făcut nimic. Toată cariera mea este fără pată, am mii de pacienți operați. Am 63 de ani, până acum nu am fost niciodată într-o sală de judecată”, a subliniat Burcea.

Întrebat dacă este moral să devină manager de spital în condițiile în care este trimis în judecată într-un caz de fraudare a banilor din sănătate, Marian Burcea a susținut că și-a depus candidatura la rugămintea colegilor.

„M-au rugat toți colegii, au spus că trebuie să fiu eu, că altfel nu are cine. (…) Nu sunt condamnat, nu știu dacă dosarul va ajunge în instanță. La rugămintea colegilor mi-am luat și această corvoadă”, a afirmat Burcea.

Întrebat de ce nu a așteptat totuși ca instanța să se pronunțe, Marian Burcea a replicat: „Dacă așteptam dosarul, dacă trece de camera preliminară, eu nu mai apuc”.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunțat pe 13 iulie 2018 că Marian Burcea a fost trimis în judecată, alături de 90 de persoane, “în legătură cu desfășurarea de activități ilicite prin care sume de bani în valoare de peste 20 milioane lei (4,5 milioane euro) din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (C.S.A.M.B.) au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive.”

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Sport

Cupa României: Programul complet al disputelor din 16-imi

redactie17/11/2020

Ajuns la 34 de ani, Rafael Nadal și-a anunțat prioritățile pentru finalul carierei

redactie17/11/2020

Dan Petrescu și motivul pentru care a spus că va pleca de la CFR Cluj

redactie17/11/2020

Cluj Napoca va găzdui anul viitor Campionatul European de atletism pe echipe

redactie17/11/2020

Circulație feroviară întreruptă între București și Timișoara, la Balota, unul dintre cele mai periculoase tronsoane de cale ferată

redactie16/11/2020

Antrenorul Răzvan Lucescu are Covid-19. El va intra în izolare. Echipa pe care o antrenează este decimată de coronavirus

redactie15/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.