Politic

Traian Băsescu a găsit soluția pentru autostrada Comarnic-Brașov

Fostul președinte al țării consideră că singura soluție pentru construcția celebrei deja autostră este doar obținerea unei finanțări de la Banca Europeană pentru Investiții și de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Băsescu a spus că UE nu finanțează această parte de drum, pentru că este considerat o continuare a contractului Bechtel, Brașov – Borș, atribuit fără licitație, încălcând astfel legislația europeană.

Fost președinte, dar și ministru al Transporturilor, Traian Băsescu spune că autostrada Comarnic – Brașov este o lucrare foarte greu de executat, pentru că relieful este variat.

„Este o lucrare foarte grea, pentru că treci prin munți, pe sub râul Prahova. Acum 19 ani am făcut tronsonul Ploiești – Comarnic la patru benzi, cu acele plăcuțe cu „Aici sunt banii dumneavoastră”. Nu este finanțabil acest tronson de stradă de către UE, pentru că este considerat o continuare a contractului Bechtel, Brașov – Borș. Acest contract fiind atribuit fără licitație nu se încadrează în criteriile de finanțare din bani europeni.

Au făcut un lucru bun anulând finanțăarea acestei lucrări în PArteneriat Public Privat (PPP). Este cel mai scump mod de construi, iar Ungaria a naționalizat deja o autostradă, pentru că în PPP cel care construiește trebuie să vină cu banii, nicio firmă nu poate lua credite. Schiavo Campo este un italian, de la BEI, cu care am făcut tot programul de reabilitare existent în România.

De esemenea, finanțarea porțiunii București – Cernavodă e facut tot cu Schimavo Campo. Acest om a venit la solicitarea mea să-și deschidă o agenție în România. Am reușit finanțera primului tronson din autostrada București – Cernavodă și a venit cu soluția pentru Brașov – Comarnic. Specialștii de la BEI și BERD au făcut caietul de sarcini și au spus: „Doar în aceste condiții finanțăm”. Problema majoră a fost transparența licitării și a atriburii. L-a modificat domnul Șova și apoi au plecat. 

Dacă Dăncilă vrea să facă această sutrostradă, ar trebui să sune la BEI, cere cu Schiavo Campo, îl cheamă în țară, eventual își cere scuze de inadvertențele lui Șova, iar autostrada sunt convins că va fi finanțată. BEI înseamnă că-ți oferă un credit pe 25 de ani, cu o perioada de grație 5, au cele mai scăzute dobanzi, 1,2 1,3%. PPP era un act gangsteresc la adresa bugetului.


Alternativa e greu de făcut înainte lui Comarnic – Brașov. Dăncilă trebuie să mearga la plimbare cu proiectul în CSAT, pentru că vrea să-l declare de importanță națională și asta i-ar permite o angajare fără licitație. Trebuie respins așa ceva.

Avem 14.000 de kilometri de drumuri și niciunul nu s-a făcut fără licitație”,  a declarat Traian Băsescu.

 

Sursa articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.