Ploiesti

ÎCCJ a redeschis urmărirea penală într-un dosar în care sunt vizate persoane cu funcţii importante în Prahova: procurori, poliţişti, şeful CJ Prahova şi un deputat

Redeschiderea urmăririi penale în acest dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, dosar clasat în 2014, a fost confirmată printr-o decizie definitivă din 26 februarie a magistraţilor ÎCCJ .

Potrivit acesteia, 13 persoane cu nume sonore şi cu funcţii importante din Prahova, au calitatea de intimaţi şi sunt suspectate de constituirea unui grup infracţional, luare şi dare de mită şi favorizarea infractorului.

Este vorba despre Gelu Cristian Manea – şeful Poliţiei Ploieşti, Nicolae Zecheru – şeful Serviciului Investigaţii Criminale din IJP Prahova, Constatin Ispas – fostul şef al DGA Prahova, anchetat într-un alt dosar de corupţie, Viorel Dosaru – până de curând şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în prezent secretar de stat în cadrul MAI, Liviu Matei – şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru – şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti şi fost şef al DIICOT, Emanuel Mihail Saghel – ofiţer BCCO Ploieşti, cercetat într-un alt dosar penal, Daniel Petre – fostul şef al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, cercetat într-un alt dosar penal, Mircea Cosma – şeful suspendat al CJ Prahova, anchetat în mai multe dosare de corupţie, inclusiv în cel al cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, la rândul său anchetat în dosarele tatălui, procurorul PCA Ploieşti Gheorghe Gîrbea, Aurelian Constantin Mihăilă şi Cătălin Ştefan Dinu.

Momentul deschiderii iniţiale a dosarului a avut legătură cu dosarul din anul 2013 Alexe – Păvăleanu, acuzaţi de evaziune fiscală în valoare de 35 de milioane de euro. Ambii, Răzvan Alexe, un afacerist cu legături în lumea interlopă şi Marcel Păvăleanu, fost angajat în Secretariatul General al Guvernului sunt apropiaţi ai familiei Cosma, Alexe fiind bănuit de procurorii anticorupţie că ar fi apelat la persoane cu funcţii importante în Prahova, de la procurori la poliţişti, până la diverşi angajaţi ai instituţiilor publice, pentru a obţine date din dosar.

În schimbul acestor informaţii, mai multe persoane au obţinut diverse sume de bani sau bunuri.

În 2014, procurorul şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a DNA, Lucian Papici, a clasat dosarul pentru inexistenţa faptelor.

Între timp, Mircea şi Vlad Cosma, Daniel Petre, Constantin Ispas şi Emanuel Saghel au fost puşi sub acuzare şi trimişi în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru fapte de corupţie.

Procurorul Lucian Papici a instrumentat dosarul „Referendumul” în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată. Acesta şi-a încheiat activitatea la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) la sfârşitul lunii august 2015 şi s-a întors la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. Decizia a fost luată de Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la solicitarea magistratului.

Vă mai recomandăm

INTERCEPTĂRI Caracatiţa afacerilor cu statul din Prahova. Cum se băteau „mogulii“ şi „mogulaşii“ pe banii europeni pentru canalizarea judeţului

Mita luată de şeful DGA Prahova şi de ceilalţi ofiţeri reţinuţi în dosar: benzină, baloţi de lucernă, parchet, vacanţe, lojă la Petrolul

Arestarea controversatului afacerist Răzvan Alexe deschide cutia Pandorei în Prahova

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.