
În februarie 1929, ianuarie 1942, în 1954 – cea mai grea iarnă a secolului trecut -, în 1967, în 1985, în 1993 şi în 1995, Prahova, odată cu majoritatea judeţelor din ţară, a fost acoperită de troiene de câţiva metri, în care, de multe ori, oamenii puteau înainta doar prin tuneluri săpate în zăpadă. Aceleaşi ierni au însemnat viscoluri cumplite şi temperaturi de până la -30 de grade Celsius.
Ierni grele au fost şi după Revoluţie, cea mai recentă fiind în ianuarie – februarie 2012, când mii de oameni din sudul judeţului Prahova, expus viscolului din cauza particulărităţile geografice, câmpie, au rămas izolaţi zile întregi. Greu a fost şi în satele de munte din Prahova, unde localnicii au stat fără electricitate peste o săptămână, iar stratul de zăpadă a ajuns şi la 3-4 metri.
Dincolo de probleme, iernile cumplite din Prahova au rămas pe pelicula fotografică cu peisaje de poveste, unice, aşa cum numai zăpada le poate „sculpta“.
Vă mai recomandăm
FOTO Ierni de poveste în România. Cele mai frumoase fotografii realizate de-a lungul şi de-a latul ţării
Ninsorile abundente căzute de-a lungul timpului în România au creat, în afară de greutăţi şi probleme, şi posibilitatea realizării unor fotografii de excepţie.

Fotografie de iarnă din Prahova, anul 1940. FOTO arhive
-
0share
- Tweet
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
Facebook
LinkedIn
RSS