International

IMAGINI LIVE: MARŞ ISTORIC – Parisul, capitala mondială împotriva terorismului. Peste 1 milion de oameni aduc un omagiu victimelor atentatelor din Franţa – FOTO

IMAGINI LIVE: MARŞ ISTORIC - Parisul, capitala mondială împotriva terorismului. Peste 1 milion de oameni aduc un omagiu victimelor atentatelor din Franţa - FOTO | Cele mai noi stiri din Prahova

IMAGINI LIVE: MARŞ ISTORIC – Parisul, capitala mondială împotriva terorismului. Peste 1 milion de oameni aduc un omagiu victimelor atentatelor din Franţa – FOTO

 • Ştire
 • Foto (13)
 • Comentarii (24)

Parisul devine capitala mondială a luptei împotriva terorismului duminică, printr-o reuniune internaţională şi un marş republican la care participă peste un milion de persoane, între care zeci de lideri străini, după atentatele comise de trei jihadişti şi soldate cu 17 morţi. Mii de oameni s-au adunat deja duminică la Paris. Francois Hollande a primit la Elysee numeroşi lideri străini, printre care şi preşedinrele Românieei, Klaus Iohannis.

Tweet
 • Externe

MARŞ ISTORIC – Parisul, capitala mondială împotriva terorismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 17:41 Sute de mii de persoane manifestează la Paris, dar şi în alte oraşe din Europa şi America

Sute de mii de persoane, scandând „Charlie! Charlie!”, participă duminică la un miting de o amploare extraordinară la Paris, devenit pentru o zi „capitala mondială” împotriva terorismului, prin prezenţa liderilor străini care au defilat ţinându-se de braţ, relatează AFP.

Manifestaţia istorică a fost organizată în memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise săptămâna aceasta în Franţa. Un marş extraordinar atât prin dimensiunea sa planetară, cât şi prin prezenţa liderilor străini care au defilat pe străzile pariziene: Francois Hollande, înconjurat de preşedintele statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita, şi de cancelarul german Angela Merkel, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la câţiva metri de premierul israelian Benjamin Netanyahu, premierul britanic David Cameron, cel italian Matteo Renzi sau regele Iordaniei.

Aplaudaţi de mulţime la sosirea lor la marş, responsabilii străini, care au defilat alături de preşedintele francez, au ţinut un moment de reculegere, după care au părăsit mitingul.

„Parisul este astăzi capitala lumii”, a proclamat Hollande cu puţin înainte de a se alătura manifestanţilor.

Cortegiul, având în prima linie familiile victimelor, se îndrepta spre Piaţa Naţiunii. Peste 5.500 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea, inclusiv lunetişti postaţi pe acoperişurile clădirilor aflate pe traseu.

„Eu sunt Charlie, sunt evreu, sunt poliţist”, este sloganul care rezuma omagiul adus victimelor acestor atacuri: 12 morţi, dintre care şapte jurnalişti şi doi poliţişti, miercuri, în atentatul de la revista satirică Charlie Hebdo din Paris, o poliţistă ucisă joi la Montrouge şi patru persoane ucise vineri în luarea de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris.

Cei trei atacatori francezi, care afirmau că fac parte din Al-Qaida şi din gruparea Stat Islamic, au fost ucişi vineri de forţele franceze în asalturi simultane.

Marşul este „un adevărat semn al forţei Franţei: Franţa este puternică, este unită împotriva tuturor acestor persoane” care au comis atentate, a afirmat Lassina Traore, un francez musulman de 34 de ani.

Pe lângă mitingul gigantic de la Paris, numeroase manifestaţii se desfăşurau duminică după-amiază în alte oraşe franceze, la care participau peste 600.000 de persoane.

Între 150.000 şi 200.000 de manifestanţi erau la Lyon, cel puţin 100.000 la Bordeaux (sud-vest), peste 60.000 la Rennes (vest) sau Marsilia (sud-est) şi alte câteva zeci de mii la Saint-Etienne (centru) sau la Perpignan (sud).

Alte manifestaţii se desfăşurau în numeroase capitale din Europa şi America, mii de persoane fiind reunite la Madrid, Londra, Bruxelles sau Washington, în semn de solidaritate cu Franţa îndoliată.

UPDATE 16:56 Hollande şi numeroşi lideri străini, între care şi Iohannis, participă la marşul din Paris

Preşedintele francez Francois Hollande, împreună cu numeroşi lideri străini, între care şi preşedintele român Klaus Iohannis, participă la marşul din Paris în memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise săptămâna aceasta în Franţa, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziuni.

Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel şi premierul israelian Benjamin Netanyahu se află în faţa mulţimii de lideri străini care au sosit la Paris pentru a participa la marşul împotriva terorismului.

Alături de ei se află şi premierul britanic David Cameron, premierul spaniol, Mariano Rajoy, premierul turc Ahmet Davutoglu, premierul ungar Viktor Orban, dar şi preşedintele român Klaus Iohannis.

De asemenea, sunt prezenţi preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, premierul italian Matteo Renzi şi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

UPDATE 16:10 – Familiile victimelor atacului de la Charlie Hebdo au sosit la marşul împotriva terorismului

Familiile victimelor atacului de la redacţia săptămânalului francez Charlie Hebdo, care s-a soldat miercuri cu 12 morţi, precum şi apropiaţi şi supravieţuitori au sosit duminică la „marşul republican” împotriva terorismului de la Paris, relatează AFP.

Sosite cu un autobuz, aceste persoane, care poartă pe cap câte o banderolă albă pe care scrie „Charlie”, vor fi în fruntea cortegiului care va pleca din Piaţa Republicii din Paris.

UPDATE 15:52 – Francois Hollande a primit la Elysee numeroşi lideri străini, printre care şi Klaus Iohannis

Preşedintele francez, Francois Hollande, a primit duminică la Palatul Elysee numeroşi lideri străini, printre care şi preşedintele român Klaus Iohannis, înainte de a participa la marşul republican împotriva terorismului, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Printre liderii străini primiţi de Hollande la Elysee figurează preşedintele României, Klaus Iohannis, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron şi cel israelian Benjamin Netanyahu.

Premierul turc Ahmet Davutoglu, cel spaniol, Mariano Rajoy, şi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, au ajuns de asemenea la palatul prezidenţial.

De asemenea, la sediul preşedinţiei franceze a sosit şi fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy.

Ulterior, preşedintele francez şi oaspeţii săi străini au plecat de la Palatul Elysee pentru a participa împreună la marşul republican împotriva terorismului, o premieră istorică.

Mii de persoane s-au adunat duminică la Paris pentru a participa la marşul împotriva terorismului, în cinstea celor 17 persoane ucise în trei atacuri jihadiste comise săptămâna aceasta în Franţa, dintre care 12 la redacţia revistei satirice Charlie Hebo miercuri, o poliţistă joi şi patru ostatici vineri.

Cei trei jihadişti care au comis atacurile, Amedy Coulibaly şi fraţii Said şi Cherif Kouachi, au fost ucişi vineri de forţele franceze.

În total, peste un milion de persoane şi aproximativ 50 de lideri străini sunt aşteptaţi la această manifestaţie istorică, pentru care au fost mobilizate importante forţe de ordine.

UPDATE 13:55 – Mii de persoane s-au adunat deja la Paris

Mii de persoane s-au adunat deja duminică la Paris, cu trei ore înaintea marşului împotriva terorismului, care trebuie să înceapă la ora 14.00 GMT (16.00, ora României).

„Luaţi-vă pixurile” sau „Libertate, egalitate, desenaţi, scrieţi”, se putea citi pe pancarte, în cinstea celor 17 persoane ucise în trei atacuri jihadiste comise săptămâna aceasta în Franţa, dintre care 12 la redacţia revistei satirice Charlie Hebo miercuri, o poliţistă joi şi patru ostatici vineri.

Numeroşi manifestanţi fotografiau florile şi sloganurile, printre care deja celebrul „Je suis Charlie”, lângă statuia Republicii din centrul pieţei de unde va începe marşul republican, în prezenţa a zeci de echipe de televiziune din toată lumea.

Lassina Traore, un francez musulman de 34 de ani, va manifesta „pentru a reafirma valorile Franţei, libertatea şi egalitatea”. Marşul este „un adevărat semn al forţei Franţei: Franţa este puternică, este unită împotriva tuturor acestor persoane” care au comis atentate, a apreciat el.

Lideri din toată lumea, la marşul de la Paris

Lideri din toată lumea, partide, sindicate, grupuri religioase evreieşti, creştine, musulmane, asociaţii, personalităţi: toate elementele par întrunite pentru a face din 11 ianuarie o zi istorică.

Iniţial era un miting în memoria victimelor celor trei jihadişti, ucişi între timp de forţele de securitate: caricaturiştii de la revista satirică Charlie Hebdo masacraţi miercuri de fraţii Said şi Cherif Kouachi, apoi o tânără poliţistă ucisă joi şi patru persoane omorâte vineri într-un magazin evreiesc de Amedy Coulibaly. Însă mitingul s-a transformat progresiv într-un summit cu înaltă rezonanţă diplomatică.

Cuplul regal iordanian, premierul israelian şi preşedintele palestinian erau aşteptaţi la Paris pentru a se alătura preşedintelui Francois Hollande începând cu ora 15.00 (16.00, ora României). Vor fi prezenţi şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Înaintea lui Hollande, un singur preşedinte francez a mai participat la o manifestaţie de stradă: Francois Mitterrand, în 1980, după profanarea cimitirului evreiesc din Carpentras, în sud-estul Franţei.

Marşul se va desfăşura pe o distanţă de trei kilometri, între Piaţa Republicii şi cea a Naţiunii, din estul Parisului.

Vor participa de asemenea opt preşedinţi africani şi numeroşi lideri europeni, printre care preşedintele român Klaus Iohannis, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi al Parlamentului European, Martin Schulz, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german Angela Merkel.

De asemenea, şi-au anunţat participarea la acest miting secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, şi cel ungar, Viktor Orban, preşedinta Elveţiei, Simonetta Sommarugale, şi prim-miniştrii danez, Helle Thorning-Schmidt, belgian, Charles Michel, olandez, Mark Rutte, grec, Antonis Samaras, portughez, Pedro Passos Coelho, ceh, Bohuslav Sobotka, şi leton, Laimdota Straujuma.

– Mobilizare internaţională –

În total, vor fi aproape 50 de şefi de state şi Guverne, pe care Francois Hollande, prezent pe toate fronturile în timpul crizei, îi va primi întâi la palatul prezidenţial Elysee.

Preşedinţia a salutat „mobilizarea internaţională excepţională” şi „unitatea naţională”. De altfel, un sondaj Ifop publicat sâmbătă seara de Paris Match arată că după cele trei zile tragice, 97 la sută dintre francezi consideră necesar să se dea dovadă de unitate naţională.

La marşul republican, familiile victimelor vor deschide cortegiul, urmate de Hollande şi oaspeţii străini, apoi de personalităţile politice franceze.

Toate partidele vor fi prezente, cu excepţia Frontului Naţional, a cărui preşedintă, Marine Le Pen, a denunţat excluderea formaţiunii sale de extremă-dreapta de la mitingul parizian şi a făcut apel la manifestaţii în provincie.

Mobilizarea impresionantă înregistrată sâmbătă în oraşele franceze din provincie – 700.000 de persoane în total, potrivit ministrului de Interne – părea să anunţe o prezenţă mult mai mare în capitală, duminică.

Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a estimat că vor fi „sute de mii” de manifestanţi, în timp ce premierul Manuel Valls a vorbit despre „milioane”.

Recordul în Franţa a fost de 1,5 milioane de persoane care au ieşit în stradă după victoria la Campionatul Mondial de fotbal din 1998.

Valls a promis măsuri excepţionale de securitate, cu mobilizarea a 2.200 de membri ai forţelor de ordine, închiderea a zece staţii de metrou şi interzicerea staţionării vehiculelor.

Acest miting de amploare intervine în condiţiile în care planul de securitate Vigipirate este la cel mai ridicat nivel – „alertă de atentat – în regiunea pariziană.

În cadrul acestui plan, 2.000 de poliţişti şi 1.350 de militari vor proteja obiectivele sensibile de la Paris şi din regiunea sa, precum sediile instituţiilor de presă, lăcaşuri de cult, şcoli confesionale, clădiri publice, reprezentanţe diplomatice.

– Reuniune la Palatul Elysee –

Acoperirea mediatică ar urma să fie de asemenea excepţională, aşa cum a fost pe tot parcursul crizei comparate cu un „11 septembrie” francez.

Dar ziua Executivului nu se rezumă la marşul republican. În cursul dimineţii, Hollande şi premierul său îi vor primi pe reprezentanţii comunităţii evreieşti din Franţa, cu care vor discuta despre luarea de ostatici de la un magazin evreiesc, soldată cu patru morţi.

După-amiază preşedintele va merge la marea sinagogă din Paris, Synagogue de la Victoire, situată în centrul capitalei.

La ora 12.00 (13.00, ora României), Hollande va primi Guvernul în formaţie completă, iar la 13.00 (14.00, ora României) îl va primi pe fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, predecesorul său, care a acceptat o invitaţie refuzată de octogenarii Valery Giscard d’Estaing şi Jacques Chirac. Vor urma apoi foştii prim-miniştri, printre care Michel Rocard, Jean-Marc Ayrault şi Alain Juppe.

Hollande va primi de asemenea la Elysee lideri internaţionali şi personalităţi franceze, apoi va merge împreună cu ei la marşul republican.

Ministrul său de Interne va avea de asemenea o misiune dificilă, pe lângă securizarea cortegiului, având programată şi o reuniune internaţională pe tema terorismului, unde vor fi prezenţi 11 miniştri europeni de Interne şi secretarul american al Justiţiei, Eric Holder. Letonia, Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Spania, Italia, Olanda, Polonia, Suedia şi Marea Britanie vor fi reprezentate.

După aceste momente de omagiu, doliu şi comuniune, vor urma fără îndoială cele ale dezbaterilor, acuzaţiilor, îndoielilor privind sistemele de securitate în care, după cum a recunoscut şi premierul Valls, au existat „breşe”.

Citeşte şi: Franţa – Peste 1 milion de oameni, aşteptaţi la mitingul de mâine în memoria victimelor atentatelor: „Toate măsurile au fost luate pentru a asigura securitatea”

Citeşte şi: Alerte false şi evacuări în Franţa, pe fondul temerilor legate de terorism. Tineri cu cagule şi arme false au determinat intervenţia unui elicopter al jandarmeriei

Citeşte şi: Cine este Hayat Boumeddiene, cea mai căutată femeie din lume. Imagini cu soţia teoristului Amedy Coulibaly – FOTO, VIDEO

Citeşte şi: Mesajul familiei jihadistului Amedy Coulibaly: ”Condamnăn atentatele de la Paris şi transmitem sincere condoleanţe familiilor victimelor”

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

 • Tweet
CITEȘTE ȘI…

comentează și tuMomentan sunt 24 comentarii

Taguri:
FRANŢA ,
MANIFESTAŢIE ,
TERORISM
 • rss
 • newsletter
 • twitter
 • mail
 • Ym
 • Printeaza
×Citeşte mai mult »
COMENTARII

comenteazǎ şi tu sau vezi ştirile zilei
 • doruleţ troşcăuastăzi, 18:09

  mi s-a făcut de p©©lă, oltene vreau si eu cu *-ii din jud.braşov-vreau să formăm un cuplu statornic.

 • Je suis Facoceruastăzi, 18:01

  Nea Mariane care e problema ta?>>daca * freca WC-uri prin Franta si tactu spala terase cu 5 euro/ora si aia impozabili fi sigur ca papai lalele si mincai din pomi ce gaseai. Va faceati un cotet de lemn pe care scriati Familia Marian.

 • oltean-sunt kalare,cicikoastăzi, 17:58

  cei mai senzuali bărbaţi de care m-am amorezat i-am întâlnit în amsterdam, craiova si jud.Brasov.

  • 1
  • 2
  • 3
 • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU

Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr

ULTIMA ORǍ

vezi mai multe

ŞTIRILE ZILEI
 • ANALIZĂ: PSD intră în logică de alegeri interne şi se pregăteşte de reformă şi Congres
  Imaginea articolului ANALIZĂ: PSD intră în logică de alegeri interne şi se pregăteşte de reformă şi Congres
  Politicastăzi, 17:42

  BPN al PSD se reuneşte, luni, la sediul central al partidului, în prima şedinţă din acest an, în condiţiile în care partidul traversează o perioadă agitată ca urmare a eşecului la prezidenţiale, dar şi în legătură cu alegerea viitoarei conduceri la Congresul care va avea loc în luna martie. citeşte tot

 • ANALIZĂ: Preşedintele Iohannis, primele consultări cu partidele parlamentare din mandatul său
  Imaginea articolului ANALIZĂ: Preşedintele Iohannis, primele consultări cu partidele parlamentare din mandatul său
  Politicastăzi, 17:29

  Preşedintele Klaus Iohannis va avea, luni, primele consultări cu partidele parlamentare, din mandatul său, scopul acestor discuţii fiind încheierea unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale. citeşte tot

Versiunea: mobil | completa

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

International
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din International

Poliţia din Noua Zeelandă a introdus hijabul în uniforma sa

redactie17/11/2020

Coronavirus. Washington a aprobat distribuirea testului rapid pentru uz individual

redactie17/11/2020

Bitcoin se apropie de 18.000 de dolari

redactie17/11/2020

Marea Britanie interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi motorină începând din 2030. Anunţul făcut de Boris Johnson

redactie17/11/2020

COVID-19 în lume, 18 noiembrie. După Slovacia o nouă ţară din UE anunţă o testare masivă a populaţiei

redactie17/11/2020

Trump l-a concediat pe şeful Agenţiei pentru securitate cibernetică, după ce l-a contrazis în legătură cu fraudarea votului

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.