Ploiesti

În Prahova, noua generatie gândeşte verde, gândeşte curat

Proiectul a putut să fie realizat graţie sprijinului acordat de Petrotel Lukoil Ploieşti, care a dorit să răsplătească eforturile depuse de elevii câştigători ai concursului ”Gândeşte Verde, Gândeşte Curat”.
Anul acesta au fost desemnaţi câştigători elevii şcolii gimnaziale „Învăţător Ion Radu” din Vadu Părului, comuna Albeşti Paleologu. Cei 20 de copii au fost foarte încântaţi de programul pregătit pentru ei, au renunţat la telefoanele mobile şi la tablete şi au petrecut clipe de neuitat în aer liber.
Într-o eră a tehnologiei, cu siguranţă nu este uşor să pregăteşti un program care să-i atragă pe copii şi prin care aceştia să înveţe în joacă lucruri interesante, dar ca de obicei, organizatorii au reuşit şi în acest an să realizeze ceva deosebit.
„În cele patru zile de «eco-şcoală», elevii au vizitat grădina zoologică şi au aflat lucruri interesante despre animale şi despre traiul acestora în libertate, comparativ cu cel din captivitate (de la dna biolog Dana Canari), au învăţat despre flora şi fauna protejată din judeţul nostru (de la ecolog Crina Popa-APM Prahova), au participat la lecţii de geologie şi vulcanologie, alături de ing. geolog Doina Gheorghe (APM Prahova); de asemenea, elevii au vizitat casa ţărăneasca din incinta zoo, construită din lemn, in stil tradiţional românesc. Într-una din zilele de tabără, copiii au primit in vizită pe reprezentanţii ISU Prahova, care au făcut o demonstraţie privind acordarea primului ajutor în caz de accidente. De asemenea, elevii au primit informaţii privind echipamentul specific excursiilor montane. În ultima zi a şcolii de vară, după testul de verificare a cunoştinţelor acumulate, copiii au vizitat Muzeul Memorial Constantin Stere. Zilnic, s-au desfăşurat activităţi artistice şi jocuri în aer liber, pentru relaxarea elevilor. Şcoala de vară s-a încheiat cu tradiţionala “bătaie” cu pistoale cu apa. ”, se arată în comunicatul APM Prahova.
Partenerii APM Prahova în organizarea acestei acţiuni sunt Administraţia Parcului Memorial Constantin Stere Bucov-Grădina Zoologică, Muzeul Memorial Constantin Stere, ISU Prahova, Nicoleta Mocanu-de la Fitness Nico. Un sprijin important s-a primit din partea sponsorului SC PETROTEL LUKOIL SA Ploieşti, care a asigurat transportul şi gustările zilnice ale elevilor şi invitaţilor.
Anul acesta, în cadrul concursului ”Gândeşte Verde, Gândeste Curat” au participat 17 şcoli cu clase 1-8 şi 8 licee care au avut ca probă dezbatarea pe o temă dată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

{po[4] html}

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.