Politic

Întâlnire de excepție cu tinerii programatori la Palatul Victoria FOTO

Palatul Victoria

Palatul Victoria a fost sâmbătă gazda unei întâlniri de excepție cu tinerii programatori din România.

Astfel, trei dintre miniștrii noului Guvern, în cadrul Săptămânii Guvernării Deschise, au fost prezenți la întâlnire: Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Adrian Curaj, ministrul Educației și Cercetării Științifice, și Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională și Radu Puchiu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru.

Evenimentul a avut ca rol, promovarea apropierii dintre tinerii programatori și noile tehnologii.

„30 dintre cei mai tineri programatori din România s-au reunit astăzi, la Palatul Victoria, pentru a arăta tuturor că tehnologia poate fi integrată într-un mod distractiv în vieţile tuturor, inclusiv în actul de guvernare.

Evenimentul organizat în cadrul Săptămânii Guvernării Deschise, promovează apropierea tinerei generaţii de noile tehnologii, inovarea continuă şi utilizarea acestora pe scară largă în societate.

La evenimentul “Hour of Code” au participat Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Adrian Curaj, ministrul Educației și Cercetării Științifice, și Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională și Radu Puchiu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru.

„Vreau știință și informatică în toate școlile pentru a da o șansă suplimentară copiilor noștri, beautiful minds! Mi-a plăcut mult răspunsul unui micuț programator: ‘Programez pentru că dacă nu am programa noi, am fi programați de alții’,” a declarat Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

De asemenea, Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, a transmis tinerilor programatori: „Avem șanse că avem în țară inițiative minunate ca aceasta și avem profesori inimoși care contribuie la educația hi-tech a copiilor. E un apel și spre companii și organizații să sprijine proiecte de acest tip”.   

„Sunt impresionată să văd cât de curioşi sunteţi, dragi copii, având şi eu acasă o fetiţă micuţă, dar foarte curioasă. Curiozitatea te face mai deştept, mai câştigat în informaţia dobândită şi tot astfel îi încurajez şi eu pe părinţii voştri să fie curioşi cu privire la felul în care este condus oraşul sau cum este condusă ţara”,le-a spus tinerilor programatori Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, care conduce, în Guvern, o echipă care promovează transparenţa instituţiilor şi accesul la informaţii de interes public.

Evenimentul organizat este primul din seria ce se va desfășura în perioada 5-11 martie, dedicată transparenței și folosirii tehnologiei pentru creșterea participării publicului la actul de guvernare. Aceste evenimente sunt reunite sub denumirea ”Săptămâna Guvernării Deschise”, se arata într-un comunicat de presă remis redacției PSnews

Tineri programatori la Palatul Victoria

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.