Politic

Iranul respinge ideea unor noi negocieri în dosarul nuclear, evocată de Macron

Iranul a respins sâmbătă ideea unor noi negocieri în privinţa dosarului său nuclear, evocată de preşedintele francez Emmanuel Macron, afirmând că extinderea acordului semnat în 2015 ar însemna eşecul acestuia, transmite AFP, citat de Agerpres.

Joi, cu prilejul unei întâlniri cu preşedintele american Donald Trump, Emmanuel Macron a declarat că ‘trebuie să deschidem noi negocieri’ cu Teheran pentru a asigura ‘pacea în regiune’.

Vrem să fim siguri că ei nu obţin arma nucleară‘, a afirmat Macron, notând că ‘aveam un instrument până în 2025′, cu referire la prevederile acordului din iulie 2015 încheiat între Iran şi marile puteri, şi din care SUA s-au retras unilateral în mai 2018.

Macron încearcă de mai mult vreme să obţină sprijin pentru un nou acord care ar lărgi baza celui existent, integrând mai ales elemente care să limiteze activităţile balistice ale Teheranului. SUA doresc, la rândul lor, ca acestea să fie mai bine controlate.

Faptul de a ridica probleme în afara JCPOA (acordul nuclear, n.red.) nu contribuie la salvgardarea JCPOA, ci, dimpotrivă, va creşte neîncrederea (statelor) încă părţi‘ ale acordului, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Abbas Mussavi, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Potrivit acestuia, ţările europene semnatare ale acordului (Franţa, Germania şi Marea Britanie) au fost ‘incapabile să acţioneze conform angajamentelor lor’.

O extindere a acordului ‘ar ajuta doar Americii să se apropie de obiectivul său, care este prăbuşirea JCPOA’, a mai afirmat Mussavi.

Potrivit cotidianului Washington Times, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, i-a cerut Iranului să-şi plaseze din nou programul balistic în limitele impuse de rezoluţia 2231 a Consiliului de Securitate al ONU, care a aprobat acordul nuclear.

Şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, a replicat însă că SUA ‘nu sunt în poziţia’ de a face referire la rezoluţia referitoare la activităţile balistice iraniene, dat fiind că au încălcat-o prin retragerea unilaterală din acordul nuclear.

Rezoluţia 2231 cheamă Iranul ‘să nu întreprindă nicio activitate legată de rachete balistice concepute pentru a putea lansa arme nucleare’, a scris el pe Twitter, subliniind că ‘rachetele noastre nu sunt ”concepute” pentru bomba nucleară, pe care nu o dezvoltăm’.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.