
Președintele Klaus Iohannis a început de două zile consultările cu principalele forțe politice pentru stabilirea „direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai”. Momentan sigurele tensiuni s-au înregistrat între șeful statului și aliatul PSD de la guvernare, ALDE, Călin Popescu Tăriceanu nefiind de acord cu unele propuneri ale președintelui.
După alegerile din 26 mai și rezultatul de la referendumul propus de Iohannis, președintele se află într-o poziție care îi oferă un spațiu mai larg de manevră. Totuși, în timp, relația dintre marii câștigători, PNL și Alianța USR-PLUS s-ar putea deteriora odată cu apropierea alegerilor prezidențiale, atunci când cele două formațiuni vor susține cel mai probabil candidați diferiți.
Fostul consilier prezidențial Iulian Fota a explicat pentru PSNews.ro ce provocări are în prezent președintele Klaus Iohannis și cum ar putea arăta în viitor relația dintre PNL și Alianța USR-PLUS.
“Președintele este mai activ după aceste alegeri europarlamentare, este mai puternic, dar trebuie să țină cont că și provocările vor fi mai mari. Părerea mea e că acesta a fost jocul simplu, pentru că era un joc clar între rău și bine. Înainte de aceste alegeri aproape că revenisem la politica anilor ’90. Acum, odată ce PSD are problemele acestea interne și nu prea știu cum să facă să le rezolve, lucrurile încep să se complice și e mai dificilă concurența cu aliatul, cu cel cu care ai luptat până acum împotriva dușmanului comun. Va fi interesant de observat deci dinamica relației dintre PNL și USR-PLUS pentru că voturile sunt foarte disputate.
E posibil ca în viitorul apropiat să existe o puternică competiție între aceste partide, dar în același timp, fără acest aliat nu poți să contrabalansezi PSD-ul, nu poți să dai jos Guvernul, iar pe de altă parte nu vei putea guverna. Eu nu mă aștept ca la noi vreun partid să obțină majoritatea absolută după următoarele alegeri. Deci, politica a devenit mai complicată și trebuie mult mai mult rafinament. Oricum sarcina viitorului premier, a viitorului Guvern va fi mult mai dificilă pentru că va veni pe o notă de plată complicată lăsată de actuala guvernare”, a explicat Iulian Fota.
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Facebook
LinkedIn
RSS