Ploiesti

Judecători: şoferiţa care a lovit intenţionat un poliţist pe motocicletă „şi-a folosit maşina ca pe o veritabilă armă“

Ioana Anda Vlădescu (32 de ani), angajata RA-APPS care a accidentat intenţionat, la 19 august, un poliţist aflat pe motocicletă pe Calea Eroilor din Buzău, este acuzată de ultraj „în modalitatea normativă a tentativei la omor“ – faptă pentru care pedeapsa cu închisoarea este de la cinci ani în sus.

Judecătorii de la Tribunalul Buzău au apreciat că femeia trebuie arestată preventiv întrucât şi-a folosit maşina ca pe o armă, chiar dacă intenţia sa directă nu a fost să omoare agentul de poliţie care o urmărea în trafic.

Anda Vlădescu, de profesie psiholog, angajată a RA-APPS, în Bucureşti, a fost arestată preventiv în data de 20 august şi de atunci se află în spatele gratiilor. În după-amiaza zilei de 19 august, femeia a intrat intenţionat cu maşina pe care o conducea în motocicleta unui poliţist. În urma impactului, motocicleta a explodat, iar poliţistul Adrian Popa a fost rănit.

Vlădescu a contestat măsura arestării, iar procesul s-a judecat la Curtea de Apel Ploieşti, ce are în jurisdicţie ca instanţă superioară judeţul Buzău.

Femeia a recunoscut fapta şi a pus totul pe seama oboselii extreme, recunoscând că a produs cu intenţie accidentul de circulaţie, dar „nu a urmărit suprimarea vieţii lucrătorului de poliţie“. Ea a cerut să fie plasată în arest la domiciliu, întrucât se simte rău şi ar dori să rămână acasă la Buzău sub supravegherea rudelor sale.

Instanţa nu a acceptat scuzele femeii, considerând că Anda Vlădescu a accţionat în mod intenţionat şi cu violenţă.

„(…) pentru a se sustrage de la urmărirea în trafic de către agentul de poliţie, inculpata şi-a folosit autoturismul pe care îl conducea ca pe o veritabilă armă împotriva agentului de poliţie, lovind cu intenţie, în mod violent, motocicleta condusă de acesta, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, se arată în încheierea de şedinţă.

Judecătorii au invocat faptul că o măsură preventivă mai blândă sau judecarea în stare de libertate ar putea duce la o stare de „disconfort social“, iar clemenţa faţă de fapte atât de grave nu poate fi acceptată.

 

 

 

 

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Ziua-Educatiei-2017_7cf87

Luni, 5 octombrie, de Ziua Educației, elevii din Prahova nu fac cursuri

Stirile PH29/09/2020
placeholder-large

Patru accidente s-au întâmplat concomitent pe DN1, în Prahova. O femeie gravidă are nevoie de asistenţă medicală

redactie28/09/2020
placeholder-large

VIDEO Interlopi plătiţi de politicieni să denigreze public candidaţii incomozi. Acuzaţiile, deosebit de grave

redactie27/09/2020
placeholder-large

VIDEO Pericol de explozie în Ploieşti. O cisternă plină cu kerosen s-a răsturnat pe Centura de Est. A fost emis mesaj Ro-Alert

redactie27/09/2020
646x404

Liberalul Mircea Corbu câştigă Primăria Buşteni, în fieful senatorului PSD Emanoil Savin. Independentul Alex Florescu pierde la 130 de voturi

redactie26/09/2020
placeholder-large

Independentul Alin Moldoveanu a câştigat alegerile la Câmpina în cele mai multe secţii din oraş

redactie26/09/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.