Ploiesti

Karpatia Horse Show deschide drumul către Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Spectacolul unic al echitaţiei de top revine la Domeniul Cantacuzino

Cai şi călăreţi din toată lumea revin la Floreşti pentru un eveniment sportiv unic în Europa de Sud-Est care le va aduce punctaje valoroase pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Domeniul Cantacuzino de la Floreşti, Prahova, va fi din nou gazda spectacolului unic al echitaţiei de top mondial, unde eleganţa şi performanţa sportivă se vor împleti şi de această dată cu prestigiul istoric, dând tonul general al celor trei zile petrecute în aer liber alături de cai.

Evenimentul invită la o evadare completă din cotidian pentru prieteni şi întreaga familie, la doar o oră distanţă de Bucureşti şi Braşov. Organizatorii au pregătit şi numeroase activităţi pentru un public variat, printre care se numără ateliere creative, demonstraţii ecvestre, tir cu arcul, experienţe culinare, aventura park, târg de lifestyle ecvestru, programul cuprinzând, de asemenea, numeroase alte surprize, inclusiv concerte în aer liber. Mai multe amănunte despre programul în curs de actualizare sunt pe karpatiahorse.ro, iar biletele la preţuri reduse sunt disponibile online pe Bilete.ro

Palatul Micul Trianon, monument istoric cu o semnificaţie aparte, va străjui Concursul Complet de echitaţie care reuneşte trei ramuri ale sportului ecvestru: dresaj, cross-country şi sărituri peste obstacole, fiecăreia fiindu-i consacrată o zi. De altfel, parcul Domeniului, fondat de Gheorghe Grigore Cantacuzino, care se întinde pe o suprafaţă vastă de 130 de hectare, a fost conceput să cuprindă inclusiv un peisaj adaptat plimbărilor călare.

Originea probei complete de călărie se regăseşte în concursurile la care participau în trecut descendenţi ai marilor familii nobiliare şi ofiţeri de cavalerie, demonstrând abilităţile excepţionale ale cailor. Gata pentru parade maiestuoase, caii îşi dovedeau graţia şi legătura strânsă avută cu omul, realizând mişcări elaborate – cuprinse acum in proba de dresaj, care se derulează în cadrul Karpatia Horse Show în ziua de vineri, 27 septembrie. A doua zi, concurenţii vor parcurge până la 6 kilometri pe teren variat, cu păduri şi coline, sărind peste obstacole naturale spectaculoase şi iazuri, dovedindu-şi rezistenţa şi viteza în orice condiţie de mediu. Toate acestea reprezintă proba de cross-country programată sâmbătă, 28 septembrie. Această probă aminteşte, de asemenea, de sarcinile ofiţerilor de depeşă care aveau de livrat un mesaj important într-un timp record, între localităţi îndepărtate. Publicul este invitat, cu acest prilej, la o promenadă pe întregul Domeniu, urmărind evoluţia fiecărui concurent şi provocările aduse de fiecare obstacol amenajat într-un punct de belvedere.

Proba finală, de duminică, 29 septembrie, cea de sărituri peste obstacole mobile (show jumping) era şi este menită să evidenţieze toate calităţile primelor două probe la un nivel esenţial, cuplul cal-călăreţ reuşind să execute salturi în cadenţă precisă, contra-cronometru, pe un parcurs care solicită abilităţi tehnice şi de strategie, susţinute de o condiţie fizică ireproşabilă a unui astfel de cal – campion.

O coincidenţă este faptul că proba de concurs complet a devenit disciplină olimpică în anul 1912, când se derula construcţia Palatului Micul Trianon de la Floreşti.

Construit în manieră eclectică franceză, triumfală, de factură romantică şi cu referinţă directă la stilul Ludovic al XIV-lea, Palatul Micul Trianon din Floreşti a fost conceput pentru a transmite apartenenţa la cultura europeană şi aspiraţiile avute de România la începutul secolului 20, în plină epocă de modernizare şi prosperitate. Gheorghe Grigore Cantacuzino şi-a dorit să lase posterităţii un simbol al reuşitei unui neam şi a unei familii care a dat României mai mulţi conducători care au contribuit fundamental la dezvoltarea sa. Gheorghe Grigore Cantacuzino, descendent al unei vechi familii nobiliare bizantine, a fost caracterizat astfel: „Fost de mai multe ori ministru, şef de Guvern, preşedinte de Cameră şi Senat, mai mult ca fiecare om, dl Gh. Cantacuzino a consacrat 50 de ani vieţei publice şi binelui acestei ţări.– Alexandru Marghiloman (la rândul său ilustru om politic şi mare iubitor de cai, considerat părintele hipismului românesc).

La Karpatia Horse Show, publicul este invitat să ia parte la unul dintre cele mai aşteptate evenimente dedicate calului din România, desfăşurându-se anual, asemeni evenimentelor de ţinută care au loc în ţările cu tradiţie neîntreruptă din istoria acestui sport.

Karpatia Horse Show înseamnă trei zile fantastice în compania cailor şi zeci de zâmbete de uimire, înseamnă spectacolul complet al performanţei sportive – dresaj, cross country, sărituri peste obstacole -, întâlnirea cu mari maeştri din atelaje, demonstraţii de working equitation, plimbări în natură cu o mulţime de activităţi pentru prieteni şi întreaga familie, cu timp pentru detaşare şi relaxare pe unul dintre cele mai frumoase domenii nobiliare din România.

Evenimentul promovează apartenenţa la un set de valori şi un lifestyle inspirat de nobleţea cailor, bucuria de a fi la promenadă şi de a redescoperi o parte semnificativă a istoriei şi patrimoniului României prin vizitarea Domeniului Cantacuzino de la Floreşti. Participarea la eveniment cuprinde şi o valenţă caritabilă, o parte dintre fondurile strânse prin vânzarea biletelor fiind direcţionate către consolidarea Domeniului şi a Palatului Micul Trianon care necesită intervenţii imediate de restaurare.

Biletele şi abonamentele achiziţionate în avans de pe site-ul bilete.ro şi de la punctele de vânzare bilete.ro beneficiază de discounturi de până la 60%. Copiii între 3 şi 14 ani beneficiază de preţuri preferenţiale, iar accesul le este permis doar însoţiţi de părinţi. Copiii cu vârste de până la 2 ani au acces Gratuit.

Pînă pe 25 Septembrie :

  • preţul unui abonament pentru cele 3 zile de show costă 50 de lei pentru adulţi, 70 de lei pentru un adult + 1 copil şi 90 de lei pentru un adult + 2 copii.
  • preţurile biletelor valabile o singură zi: 27, 28 sau 29 Septembrie sunt: 35 de lei pentru adulţi, 55 de lei pentru un adult + 1 copil şi 70 de lei pentru un adult + 2 copii.

În zilele de desfăşurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi se pot achiziţiona şi de la punctele de acces în incinta Domeniului Cantacuzino – Floreşti, Prahova.

Pentru a intra în atmosfera Karpatia Horse Show, va invităm să urmăriţi retrospectiva ediţiei 2018.

Mai multe detalii şi imagini de la ediţiile anterioare şi ce va urma găsiţi pe paginile oficiale:

show.karpatiahorse.ro

facebook.com/karpatiahorse şi

instagram.com/karpatiahorseshow

Karpatia Horse Show, Ediţia a VI-a, este un eveniment organizat de: Asociaţia Ecvestră Hipohouse, Domeniul Cantacuzino, Rumor Consult în parteneriat cu Federaţia Ecvestră Internaţională şi Federaţia Ecvestră Română.

Parteneri principali: Pluriva, Aqua Carpatica, Samburesti, Michelin, Gonzales, BCR, Glamour Floors, Zetea, IPSO, John Deere, Conpet SA

Parteneri media: Magic FM, Adevarul, Dilema Veche, Historia, OK! Magazine, IQAds, 24FUN, TukTuk, Transilvania Business, Observatorulph.ro, Observatorul de Brasov, Qbebe, suntparinte.ro, clopotel.ro, KidMagia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

{po[4] html}

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.