Ploiesti

Lăcaşul de cult care va fi construit la cea mai mare altitudine din România. Din ce cauză nu au început încă lucrările

Biserica ortodoxă va fi construită în vecinătatea vârfului Baba Mare, la o altitudine de aproximativ 2000 de metri, pe Platoul Bucegi, pe traseul care duce spre Crucea Eroilor de pe Caraiman.

Locul ales de Patriarhia Română a fost deja sfinţit în toamna anului trecut, în ziua de 15 septembrie, iar serviciul religios a fost oficiat de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Tot atunci, a fost decis ca noul lăcaş de cult să poarte hramurile ”Înălţarea Domnului” şi ”Schimbarea la Faţă”.

În locul în care se construieşte biserica au apărut deja o cruce şi o structură metalică, dar construcţia în sine a bisericii mai are de aşteptat, dat fiind că nu au fost obţinute toate documentele necesare.

”Construcţia bisericii este la nivel de structură metalică, pentru că nu au fost obţinute toate acele avize necesare, PUZ-ul, PUD-ul. Din câte ştiu eu a fost dat doar acordul de principiu pentru efectuarea PUX-ului, la Ploieşti. Acum este doar un fel de machetă, dacă vreţi, ca să vadă lumea cam cum va arăta şi cât de înaltă va fi şi care este suprafaţa”, a declarat Cristian Achim, consilier local din Buşteni.

Potrivit acestuia, lăcaşul de cult care se construieşte în vârf de munte va avea o suprafaţă de 85 de metri pătraţi, la care se adaugă trei chilii, iar în total, suprafaţa construită nu va depăşi 200 de metri pătraţi, a precizat consilierul local.

Biserica din Bucegi nu va fi din punct de vedere administrativ o parohie în sine, slujbele fiind ţinute de unul dintre preoţii de la Mănăstirea Caraiman din Buşteni, în zile de sărbătoare şi la sfârşit de săptămână. Deocamdată, nu este clar dacă va fi permisă şi oficierea de căsătorii religioase, având în vedere că nici la mănăstirea din Buşteni acest lucru nu este permis.

Lăcaşul de cult va avea un dublu rol. Va servi şi pentru adăpostirea turiştilor suprinşi de vremea rea sau de animalele sălbatice pe platoul Bucegilor.

Cristian Achim a precizat că finanţarea pentru construirea bisericii va fi asigurată de către Patriarhia Română şi din eventuale sponsorizări sau donaţii care vor veni pe parcurs.

Pentru că biserica se află într-un parc natural, accesul până la biserica se va face doar pe jos sau cu ajutorul transportului pe cablu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

{po[4] html}

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.