Ploiesti

Localitatea din România unde sunt cele mai multe zile însorite din an. Haşdeu a ridicat aici un „templu metafizic”

Cu 160 până la 180 de zile cu soare pe an şi o durată de strălucire a soarelui de 2100-2200 de ore anual, conform statisticilor, Câmpina, al doilea municipiu din Prahova, este localitatea din România cu cele mai multe zile însorite din an.

Factorii care contribuie la acest climat ideal sunt legaţi de amplasarea geografică a localităţii. Câmpina este localizată la o altitudine medie de 450m, în zona subcarpatică, chiar în „poarta“ de intrare pe Valea Prahovei, pe o terasă modelată de trei râuri, Câmpiniţa, Doftana şi Prahova. Modul în care a „lucrat“ natura, prin acţiunea râurilor şi influenţa munţilor şi a dealurilor din jur conferă oraşului o poziţie de adăpost, o depresiune ferită de acţiunea vânturilor puternice de la câmpie şi de acţiunea crivăţului.

Măsurătorile arată că temperatura medie multianuală este 9,5 grade Celsius, cu plus, cu maxime, vara, de până la 37 grade Celsius şi minime, iarna, de până la – 21 grade Celsius.

Precipitaţiile au o medie de 500 – 700 mm/an, numărul anual de zile senine fiind cel mai mare din România, între 160 şi 180 şi o durată de strălucire a soarelui de 2100-2200 de ore. De asemenea, combinaţia de factori geografice face ca localitatea să aibă un aer cu efecte puternic curative.

Potenţialul solar al oraşului a fost folosit de savantul Henri Coandă pentru construcţia primei case experimentale solare din România, iar frumoasele culori ale oraşului l-au inspirat de Nicolae Grigorescu. Pictorul a trăit şi a lucrat o perioadă foarte îndelungată la Câmpina. Tot la Câmpina, Bogdan Petriceicu Hasdeu construieşte, în memoria fiicei sale, moartă la doar 18 ani, Iulia, un „templu metafizic“.

Cu statut de vamă pe drumul spre Transilvania, Câmpina devine oraş în 1864, iar în perioada modernă este cunoscută şi pentru bogata industrie a petrolului, care a atras numeroase investiţii străine. În Câmpina trăiesc aproximativ 32.000 de locuitori.

Vă mai recomandăm

Soartă tragică pentru capela Dumitru Hernea, care poartă numele celui mai mare petrolist al Câmpinei. Clădirea de la 1886 este aproape o ruină

Lacul Miresei din Câmpina, în topul celor mai sinistre ape din România. Legenda tributului uman uriaş cerut de adâncuri, confirmată inexplicabil de realitate

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.