Ploiesti

Manechinul care sprijină sicrie, decorul sinistru care sperie trecătorii în Câmpina. „Este şi inestetic şi ilegal“

O firmă de pompe funebre, cu sediul în oraşul prahovean Câmpina, a ales să-şi atragă clienţi noi folosindu-se de manechine amplasate lângă sicriele expuse la vedere, în vitrina magazinului.

Decorul obţinut este sinistru, mai ales pe timpul nopţii, când în magazinul de prezentare, cu vitrină direct la stradă, lumina slabă din interior produce o imagine confuză a ceea ce se află înăuntru.

Astfe, lângă sicriele expuse în poziţie verticală, străjuieşte un manechinul îmbrăcat în costum bărbătesc. Este poziţionat astfel încât una dintre mâini pare că se sprijină de geam, iar alta de cosciug. Manechinul are şi o parteneră. O păpuşă din plastic, îmbrăcată în costum de damă, sprijină geamul vitrinei cu capul, din faţa unei cruci.

Vânzătorii au explicat, sub protecţia anonimatului, că administratorul firmei nu a vrut altceva decât să indice faptul că de acolo se pot cumpăra inclusiv haine pentru ultimul drum al persoanei decedate. Rezultaul a fost doar un tablou lugubru, rupt din filme de groaza, nepotrivit pentru o zonă circulată intens mai ales de copiii care merg spre şcoala din imediata apropiere.

Dincolo de aspectul care dă fiori, felul în care sunt prezentate serviciile oferite de societatea de pompe funebre încalcă legea.

„Conform HG 741/2016, aparţinătorii persoanei defuncte trebuie respectaţi. Partea de expunere trebuie să fie undeva în spate, magazinul de prezentare al produselor specifice serviciilor funerare trebuie să fie separat de zona de primire clienţi. Expunerea crucilor şi a sicrielor la vedere este inestetic şi ilegal”, a declarat Sebastian Adelin Cocoş, preşedintele Asociaţiei Funerare Romăne.

Unele administraţii publice au început să lupte cu astfel de situaţii. Firmele de pompe funebre riscă suspendarea activităţii dacă mai expun coroane, sicrie şi cruci în afara magazinelor începând cu data de 1 ianuarie 2020, se precizează într-o hotărâre adoptată recent de Consiliul Local al municipiului Alexandria.

Chiar şi în lipsa unei Hotărâri de Consiliu, autorităţile locale pot sancţiona firmele de pompe funebre, dacă acestea refuză să respecte normele de funcţionare clarificate prin Hotarâre de Guvern din anul 2016.

{po[4] html}

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.