Social

Mărturiile tulburătoare a unui supravieţuitor de la Charlie Hebdo

‘Mă întreb cum am putut să scap’ , a mărturisit, joi, unul dintre supraviețuitorii atacului terorist de la sediul publicației satirice franceze, el nefiind atins de gloanțe pentru că a reușit să se ascundă în spatele unei mese, a declarat acesta postului de radio France Info, consemnează AFP.

Reporterul Laurent Léger participa miercuri la ședință săptămânală a redacției, în momentul în care cei doi indivizi înarmați cu Kalașnikovuri și-au făcut apariția.

‘Pur și simplu au tras în toată lumea’, precizează el, dezmințind astfel informațiile că teroriștii au cerut identitatea persoanelor pe care doreau să le execute.

‘Era sfârșitul ședinței și dintr-o dată am auzit câteva bubuituri, apoi ușa s-a deschis și un individ a pătruns înăuntru strigând ‘Allah Akbar’. Apoi am văzut mult sânge și jumătate din redacție la pământ. Încă mă întreb cum am putut să scap’, își aminteștereporterul.

Pe teroristul pe care l-a observat îl descrie ca semănând cu un membru al GIGN sau RAID, purta cagulă și era îmbrăcat complet în negru. Supraviețuitorul povestește că imediat după ce acesta a deschis focul, în timp ce colegii săi cădeau răpuși de gloanțe, el a avut noroc și a apucat să se arunce în spatele unei mese dintr-un colț, astfel că nu a fost observat de atacator.

‘Totul s-a petrecut foarte repede (…) Niciunuia dintre puținii supraviețuitori încă nu le vine să creadă că a fost într-adevăr ceva real’, spune el mai departe. ‘I-am văzut pe ceilalți căzuți la pământ, am auzit zgomotul gloanțelor și apoi dintr-o dată liniște. Ne-am precipitat către răniți, i-am luat mâna webmasterului nostru’, care este în continuare în stare gravă, povestește în continuare Laurent Léger, amintindu-și și de mirosul intens de praf de pușcă, informează Agerpres.

Sursă foto gandul.info.

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Social

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

PRAHOVA: Informare situație Covid-19, la data de 2 noiembrie 2020

Stirile PH02/11/2020

Cum se vor întoarce românii din Europa acasă de sărbători, în condițiile pandemiei? Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean: „Cerem statelor membre să mențină un minimum de rute funcționale”

Stirile PH28/10/2020

Situația COVID-19 în Prahova – 10 octombrie 2020.

Stirile PH10/10/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.