Social

Mărturiile zguduitoare ale soţiilor jurnaliștilor executaţi în Franța

Partenerele jurnaliştilor publicaţiei satirice Charlie Hebdo au făcut mărturisiri tulburătoare.

Acestea au povestit  despre bărbaţii care şi-au dat viaţa pentru meseria lor şi pentru libertatea de exprimare. Deşi suferinţa şi pierderea sunt insuportabile, partenerele jurnaliştilor executaţi susţin că luptă pentru a rezista şi caracterizează acest efort drept o contribuţie în războiul pentru libertate.

”Am pierdut o persoană iubită, mi-am pierdut iubitul, am pierdut o parte din mine. A murit în picioare. A fost executaţi împreună cu tovarăşii săi, aşa cum obişnuia să-mi spună. Nu putem să fim decât foarte mândri de el. Merită Pantheonul. Toţi desenatorii merită Pantheonul. Merită o ceremonie ca a lui Malraux pentru Jean Moulin. Pentru că şi-au sacrificat vieţile pentru principiile libertăţii pe care suntem obligaţi să le respectăm”, a spus Jeannette Bougrab, iubita lui Charb.

Aceasta a adăugat că dacă ar fi preşedintele Franţei, le-ar acorda ziariştilor martiri Pantheonul, un mausoleum din Paris unde au fost depuse de-alungul timpului rămăşiţele marilor personalităţi franceze, informează B1.

Maryse Wolinski, soţia desenatorului Georges Wolinski s-a arătat în acelaşi timp dezamăgită de reacţia întârziată a oficialilor. Maryse susţine că a aflat de la fiul ei de tragedie, iar dacă acesta nu s-ar fi deplasat la sediul redacţiei, vestea ar fi venit din partea mass mediei.

„A murit ca erou al profesiei sale. M-am trezit cu o mare tristeţe în inimă. Acum, vreau să rezist pentru el. Este un război împotriva libertăţii. A murit împreună cu fraţii săi, camarazii săi, în serviciul libertăţii pe care o iubea şi pentru care lupta întotdeauna”, a afirmat Maryse Wolinski.

Sursă foto ziarero.antena3.ro.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Social

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

PRAHOVA: Informare situație Covid-19, la data de 2 noiembrie 2020

Stirile PH02/11/2020

Cum se vor întoarce românii din Europa acasă de sărbători, în condițiile pandemiei? Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean: „Cerem statelor membre să mențină un minimum de rute funcționale”

Stirile PH28/10/2020

Situația COVID-19 în Prahova – 10 octombrie 2020.

Stirile PH10/10/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.