Politic

Ministerul Educaţiei anunţă „măsuri concrete”, în urma rezultatelor înregistrate de elevii români la evaluarea PISA 2018

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) anunţă că, în urma rezultatelor înregistrate de elevii români la evaluarea PISA 2018, la sfârşitul lunii decembrie va fi definitivat un set de măsuri concrete, cunoscute şi asumate de toţi actorii educaţionali. Aceste măsuri vor fi stabilite în urma unei analize care va fi făcută săptămâna viitoare de specialişti şi cercetători în ştiinţele educaţiei, coordonată de ministrul Monica Anisie, dar şi a unei dezbateri la care sunt invitaţi şi elevi şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Cristina Anisie, a stabilit planul/calendarul de activităţi, cu măsuri imediate şi de perspectivă, după anunţarea rezultatelor înregistrate de elevii români la evaluarea PISA 2018, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MEC.

Astfel, luni, 9 decembrie, o echipă de specialişti şi cercetători în ştiinţele educaţiei, coordonată de ministrul educaţiei, va face o analiză detaliată a rezultatelor PISA 2018. Analiza va constitui fundamentul pentru identificarea şi adoptarea unor măsuri specifice, scrie news.ro.

Luni, 16 decembrie, va avea loc o dezbatere pe acest subiect, adresată atât specialiştilor şi reprezentanţilor profesorilor, cât şi elevilor şi societăţii civile.

În urma consultărilor, la sfârşitul lunii decembrie va fi definitivat un set de măsuri concrete, cunoscute şi asumate de toţi actorii educaţionali.

Conform sursei citate, în 3 decembrie, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) a prezentat raportul „What students know and can do”, în care sunt prezentate rezultatele evaluării PISA (Programme for International Student Assessment) derulate în anul 2018.

România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018.

Scorul obţinut este în scădere faţă de ultimele două testări la care România a participat (2012 şi 2015) la toate cele trei domenii testate: citire, matematică şi ştiinţe, potrivit rezultatelor PISA 2018 publicate de către directoratul pentru Educaţie al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Procentul de analfabetism funcţional este de 44, în medie, în creştere faţă de 2015. Rezultatele PISA arată performanţa sistemului de învăţământ.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.