Politic

Ministrul Muncii: Inspecţia Muncii şi inspectoratele teritoriale de muncă nu mai au fonduri pentru plata salariilor aferente lunii noiembrie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, că Inspecţia Muncii şi inspectoratele teritoriale de muncă nu mai au fonduri pentru plata salariilor aferente lunii noiembrie, potrivit news.ro.

„Înţeleg că dintr-o dată decizia acestei instituţii a fost să plătească datorii restante rezultând din litigii între angajaţii inspectoratelor teritoriale de muncă şi instituţii, vechi de peste doi ani, lăsând astfel bugetele instituţiilor fără resursele necesare pentru plata salariilor”, a spus Alexandru, menţionând că va propune măsuri ca angajaţii să nu sufere.

„În cursul serii trecute, printr-o adresă a inspectorului şef de la Inspecţia Muncii mi s-a adus la cunoştinţă că nu mai sunt fonduri în bugetul Inspecţiei Muncii, respectiv al inspectoratelor teritoriale de muncă, pentru salariile aferente lunii noiembrie. La solicitarea mea de a-mi explica cum s-a ajuns la această situaţie, în condiţiile în care la rectificarea bugetară am solicitat atât Ministerului Muncii cât şi instituţiilor din coordonare să-mi comunice eventuale necesităţi în vederea prezentării lor în Guvern, nu am primit nicio asemenea solicitare de la Inspecţia Muncii, respectiv de la Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi cu toate acestea în explicaţia pe care mi-au oferit-o la solicitarea mea înţeleg că dintr-o dată decizia acestei instituţii a fost să plătească datorii restante rezultând din litigii între angajaţii inspectoratelor teritoriale de muncă şi instituţii, vechi de peste doi ani, lăsând astfel bugetele instituţiilor fără resursele necesare pentru plata salariilor”, a explicat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la începutul şedinţei de Guvern de vineri seară.

Violeta Alexandru a spus, răspunzând unei întrebări a premierului Ludovic Orban, că nu i s-a cerut acordul pentru a se face aceste plăţi.

„Mai mult, în timp ce fundamentam o solicitare pentru dumneavoastră şi pentru membrii Cabinetului în vederea găsirii unei soluţii, am aflat din spaţiul public că fiind ordonatori terţiari de credite şi deci având dreptul să ia decizii cu privire la buget şefii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă au plătit salarii diminuate aferente lunii noiembrie”, a mai spus ministrul.

Violeta Alexandru a adăugat că va face o propunere care să nu-i afecteze pe angajaţii inspectoratelor teritoriale de muncă.

Dorinţa mea este ca angajaţii să nu sufere şi să propun câteva măsuri administrative cu privire la şefii ITM care au luat asemenea decizii fără să mă informeze (…) Nu în ultimul rând, voi propune o măsură cu privire la inspectorul şef al Inspecţiei Muncii, cel care avea prima datorie să-mi aducă la cunoştinţă eventuale probleme în structura bugetului acestei instituţii”, a spus Alexandru.

Premierul Orban i-a spus că trebuie făcut un calcul pentru plata integrală a salariilor, banii putând fi alocaţi din fondul de rezervă ca suplimentare la bugetul Ministerului Muncii.

„Să fie o situaţie clară, bine fundamentată”, a afirmat Orban.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.