Ploiesti

Minunile icoanei din Siria aduse din porunca Maicii Domnului la Mănăstirea Ghighiu. Femeile care nu rămân gravide, binecuvântate cu prunci

La câţiva paşi de Ploieşti, o icoană făcătoare de minuni, Maica Domnului „Sirianca“ de la Mănăstirea Ghighiu , atrage zilnic, ca un magnet, sute de credincioşi care şi-au pierdut speranţa în ştiinţă. Despre minunile înfăptuite aici s-a dus vestea în toată ţara şi nu este un lucru neobişnuit să vezi aici zeci de femei care se roagă pentru miracolul de a deveni mame.

Mănăstirea Ghighiu a fost ridicată în urmă cu mai bine de patru secole, potrivit istoriei oficiale, în mijlocul unei păduri care făcea parte din legendarii Codri ai Vlăsiei. Actuala construcţie a fost ridicată pe temelia unei foste biserici de lemn, între 1858-1866, iar aducerea icoanei Maicii Domnului şi prezenţa unui izvor despre care se spune că are puteri tămăduitoare fac ca mănăstirea să fie un punct de reper pe harta spiritualităţii din România.

Icoana a ajuns la Ghighiu în urma unui vis

Pictată pe lemn de santal, icoana din Mănăstirea Ghighiu provine din Siria, de unde şi numele de „Sirianca“ dată de credincioşi. Realizată undeva în secolul al XVI-lea, icoana a ajuns în România în 1958, fiind un dar al episcopului Vasilios Samaha.

Povestea a fost consemnată doar oral în istoria bisericii, din cauza regimului comunist. Aceasta spune că Maica Domnului i s-a arătat în mai multe rânduri în vis episcopului Samaha, spunându-i să ia icoana şi să o aducă la Mănăstirea Ghighiu în România. Ajungând la Patriarhia Română, episcopul a uitat numele de Ghighiu şi atunci Patriarhul Justinian Marina a început să numească mănăstirile din jurul Bucureştiului pentru a-i aminti numele pe care l-a spus Maica Domnului când i s-a arătat. Fiind enumerate mănăstirile, a auzit şi numele de Ghighiu, iar atunci Vasile Samaha a exclamat bucuros: „Da! Jijiu, Jijiu“, defectul de pronunţare al episcopului fiind cauzat de faptul că în limba arabă nu există litera „g”.

Icoana a fost adusă la Ghighiu pe 25 februarie 1958, de o delegaţie de preoţi din care făcea parte şi viitorul Patriarh Teoctist, pe atunci episcop vicar. Chiar în acea zi, fără nici o explicaţie, oaspetele sirian, episcopul Samaha, a izbucnit în plâns. Cu lacrimile şiroind pe obraji, acesta a căzut în faţa icoanei şi a început să-şi ceară iertare Maicii Domnului că a luat-o de la locul ei, că necredinţa oamenilor a alungat-o din Siria, din biserica ei.

Ceea ce frapează la această icoană este faptul că Maica Domnului este pictată tristă şi îngândurată, una dintre puţinele reprezentări de acest gen, şi faptul că, de oriunde te-ai uita, ochii par să te privească direct. Icoana are în permanenţă atârnate pe cadru bijuterii din aur, ofrande ale credincioşilor pentru minunile înfăptuite aici.

Se spune că cei care se roagă pentru vindecarea unor boli grave sau naşterea de prunci îşi împlinesc aici dorinţele, după ce ştiinţa nu a mai putut face nimic pentru ei.

Minunile făcute de icoană

Mărturiile despre nenumăratele minuni făcute de Maica Domnului la Ghighiu sunt trimise constant de credincioşi şi consemnate chiar pe site-ul mănăstirii.

Majoritatea vin din partea unor femei care, după ani de încercări, au devenit mame. „Am venit la începutul lunii februarie 2011 la Icoana Făcătoare de Minuni şi m-am rugat să am şi eu un copilaş. În urma rugăciunii, Maica Domnului m-a învrednicit şi mi-a răspuns la rugăciunea mea pe care o aştept de 10 ani. Îi mulţumesc Maicii Domnului pentru darul divin“.

„Ne-am rugat la Icoana Maicii Domnului pentru că de şapte ani nu făceam copii. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2002, iar în 2003 s-a născut Matei, apoi în 2006 s-a născut Tudor. Mulţumim lui Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru acest mare dar“, a scris şi un cuplu din Bucureşti.

Printre minunile trăite de credincioşi se numără şi vindecarea unor bolnavi de cancer, vindecări inexplicabile, persoane care erau în prag de divorţ, iar Maica Domnului le-a adus linişte şi împăcare, tineri care au venit să se roage înainte de examene şi au reuşit.

„Un ieromonah fiind bolnav de meningită şi aflându-se într-o stare din care numai Dumnezeu îl mai putea vindeca, aflase fără să vrea că a doua zi va muri. Totuşi, în agonia în care se afla, s-a oprit cu gândul la Icoana Maicii Domnului, la care se ruga de obicei cu credinţă. Noaptea, în vis, s-a aflat stând în genunchi în faţa acestei Icoane şi Maica Domnului a scos Preasfânta-i mână din Icoană şi i-a făcut semnul Sfintei Cruci pe cap. Buimăcit de această minune, s-a trezit…era transpirat din cap până-n picioare, dar în clipa aceea a simţit că se făcuse sănătos!..spre uimirea medicilor care credeau că nu va mai putea face nimic, după cum îi spuseseră numai cu o zi înainte“, consemnează măicuţele de la mănăstire.

Vă mai recomandăm

Povestea bisericii călătoare de la Jercălăi. Construită în Mureş, a fost mutată la Castelul Bran şi apoi strămutată în Prahova, pentru că devenise bodegă

Istoria ofiţerului ungur care s-a spovedit pe patul de moarte. Povara furtului din biserica ctitorită de Carol I l-a urmărit până în ultima zi a vieţii

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.